Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερίκος από το δικαστικό σώμα

Την «έξοδο» από το δικαστικό σώμα επέλεξε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος λίγες μόλις ώρες μετά τη δημόσια δήλωσή του με την οποία ασκούσε κριτική στις διατάξεις που αφορούσαν το αποκαλούμενο «κόμμα Κασιδιάρη» αλλά και τις επικρίσεις που δέχτηκε.



 

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτού που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, παραιτήθηκε και η «σκυτάλη» του Τμήματος περνά στην αρχαιότερη αρεοπαγίτη Ευδοξία Κιουπτσίδου. Η ανώτατη δικαστική λειτουργός θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν τη νομιμότητα ή όχι της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου έχει στα χέρια της την παραίτηση του κ. Τζανερίκου και θα την κρατήσει καθώς από τον νόμο προβλέπεται προθεσμία ενός μηνός στην περίπτωση που ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραίτησή του ο κ.Τζανερρίκος επικαλείται λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου.

newsbeast.gr