Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χρ.Δήμας: Το Ειρηνοδικείο Δερβενίου ζωντανεύει ξανά

Το Ειρηνοδικείο στο Δερβένι επισκέφτηκαν χθες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η έγκριση της χρηματοδότησης με 545.476 € από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ανοίγει τον δρόμο ώστε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να αναδείξει ένα εμβληματικό κτήριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία στην κεντρική πλατεία, το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής.




 

Η αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές φθορές από το πέρασμα του χρόνου και παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για όλη την περιοχή και να αυξήσει την επισκεψιμότητα της πόλης.

Στο Δερβένι, ο κ. Δήμας συζήτησε με κατοίκους της περιοχής, με επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς φορείς και με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης για την σημασία του έργου στην ευρύτερη αναβάθμιση της Δυτικής Κορινθίας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το Δερβένι θα διαθέτει ένα ασφαλέςσύγχρονολειτουργικό και ενεργειακά φιλικό κτήριο που να εξυπηρετεί εκπαιδευτικούςπολιτιστικούςτουριστικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Το Ειρηνοδικείο στο Δερβένι ζωντανεύει ξανά! Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο, στη Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο που εντάξανε το έργο στο πρόγραμμα και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν, αλλά και σε όλους όσους έχουν συμβάλλει διαχρονικά στην ανάδειξη του. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, υπογράμμισε πως:

«Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη χρηματοδότηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, το οποίο αφορά στην αποκατάσταση του κτιρίου Ειρηνοδικείου Δερβενίου και την μετασκευή του σε χώρο ο οποίος θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Η ολοκλήρωση του έργου θα αποδώσει στην περιοχή ένα ασφαλές, σύγχρονο, λειτουργικό και ενεργειακά φιλικό κτήριο. Σκοπός μας  είναι  να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Δήμο μας και να τονώσει την επισκεψιμότητα του Δερβενίου.

Η διεκδίκηση της αναγκαίας αυτής για τον Δήμο μας χρηματοδότησης είχε την αμέριστη στήριξη του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα, το ενδιαφέρον του οποίου για τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας οδηγεί σε μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της περιοχής μας.»