Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Telegram: Συναγερμός στην αστυνομία για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών

Χιλιάδες ανυποψίαστες γυναίκες ανακαλύπτουν έντρομες ότι είναι τα πρόσωπα ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών που διακινούνται στο διαδίκτυο, κυρίως μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, καθώς πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν καταγγείλει στην αστυνομία ότι διακινούνται στο διαδίκτυο ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους. Οι επιτήδειοι αντλούν τις φωτογραφίες των γυναικών μέσω των προφίλ τους στο Instagram και στο Facebook και στη συνέχεια μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, «φτιάχνουν» γυμνές φωτογραφίες, τις οποίες και διακινούν μέσω Telegram και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ξεκινήσει οι πρώτες έρευνες, καθώς πάνω από 10 γυναίκες έχουν κάνει επίσημες καταγγελίες.

«Πάνω από 100.000 ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες»

Στο προφίλ yperoxes.gynaikes στο Instagram αναφέρεται πως οι περισσότερες γυναίκες είναι ανήλικες:

«Τις τελευταίες ώρες λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα για ένα έγκλημα κατά των γυναικών που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία ή έχουν «κατέβει» από τις πλατφόρμες παράνομα. Οι «επεξεργασμένες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι ανήλικες, επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα. Σύμφωνα με έρευνες, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες μέρες, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ομαδικά γκρουπ που ονομάζονται «Ανταλλαγή Γυμνών Φωτογραφιών Πρώην» και άλλες ομαδικές με ανυποψίαστες γυναίκες στην Ελλάδα! Όποια γυναίκα ή κορίτσι πέσει θύμα αυτού του χυδαίου εγκλήματος να ξέρει αρχικά ότι είναι ΘΥΜΑ και δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή κάτι κακό, καθώς είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να μοιράζεται ότι υλικό επιθυμεί η ίδια! Χρειαζόμαστε αυστηρότερες ποινές για αυτά τα εγκλήματα που για ακόμα μια φορά έχουν ως θύματα τις γυναίκες! Εάν είστε θύμα αυτής της παράνοιας, επικοινωνήστε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος:
☎️: 11188
✉️: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
✉️: ydheve@cybercrimeunit.gov.gr

Εάν είστε ανήλικη επικοινωνήστε άμεσα με κάποιον ενήλικα που θα μπορέσει να σας βοηθήσει! #yperoxesgynaikes
❗️Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι καινούριο και ότι η πλατφόρμα Telegraph δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιο σκοπό, όπως και το discord και άλλες πλατφόρμες, αλλά κοινοποιούμε ξανά, καθώς κάποιες γυναίκες της κοινότητας μας έπεσαν θύματα πρόσφατα σε καινουρια τσατ❗️»

Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες για πάνω από 350 κοπέλες

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, σε ένα από τα group στο Telegram για «κορίτσια της διπλανής πόρτας» διακινούνται καθημερινά ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο group υπάρχουν υπο-ομάδες για διάφορες περιοχές της Ελλάδας…

Στόχος των διαχειριστών των συγκεκριμένων group αλλά και των χιλιάδων μελών είναι να δημιουργηθούν όσες περισσότερες ιδιωτικές ομάδες είναι εφικτό, αποτελούμενες από αμέτρητες «φακελωμένες» γυναίκες-θύματα. «Τι μπορείτε να βρείτε μέσα σε αυτές τις ιδιωτικές ομάδες; Μπορείτε να βρείτε μαζεμένο και οργανωμένο υλικό από την περιοχή σας, σε μια κλειστή ομάδα για λίγα και εκλεκτά άτομα» αναφέρει ένας από τους διαχειριστές. Παράλληλα, σε άλλο μήνυμα από τον ίδιο admin, αναφέρεται πως στην ιδιωτική ομάδα για την Θεσσαλονίκη, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από 350+ κοπέλες ονομαστικά.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα τα group είναι χωρισμένα σε επίπεδα…

Για το επίπεδο 1 οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουν την ομάδα 10 φορές, στις εφαρμογές Discord, Reddit και Telegram. Βασική προϋπόθεση, όπως αναφέρεται, είναι να έχει γίνει σε διαφορετικές ομάδες. Στη συνέχεια, πρέπει να στείλουν screenshot στους admin, ότι ολοκλήρωσαν τις κοινοποιήσεις προκειμένου να γίνουν μέλη της ιδιωτικής ομάδας.

Στο επίπεδο 2, σύμφωνα με τους διαχειριστές, μπαίνουν μόνο όσοι διαθέτουν ακυκλοφόρητο υλικό γυναικών-θυμάτων, και τα ίδια ενδιαφέρονται για μια ομαδική με οργανωμένο ονομαστικό υλικό. Για να καταφέρουν να μπουν, πρέπει να στείλουν το δικό τους πορνογραφικό υλικό που έχουν από γυναίκες.

Τέλος, ελάχιστοι έχουν πρόσβαση στο επίπεδο 3, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να μπεις. Όπως λένε οι διαχειριστές, «αν αξίζει το υλικό του, θα βρεθεί στην ιδιωτική ομάδα με μυστικό τρόπο».

Κάποιοι από τους έξτρα «όρους» προκειμένου να αποκτήσει κάποιος το «εισιτήριο» στις ιδιωτικές ομάδες, είναι να διαθέτει ακυκλοφόρητο πορνογραφικό υλικό μόνο Ελληνίδων και όπως γράφεται χαρακτηριστικά «να διακρίνεται ποια κοπέλα είναι». Παράλληλα, οι διαχειριστές ζητούν να μην είναι πάνω από 40 ετών όπως και screenshot από facebook και instagram.

newsit.gr