Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Γιώργου Δέδε, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κορινθίας, με το Εργατικό Κέντρο Κιάτου

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κιάτου συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιώργος Δέδες.

Καλωσορίζοντας τον υποψήφιο Βουλευτή Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Κόλλιας, αναφέρθηκε στη βοήθεια που έχει προσφέρει αθόρυβα ο Γιώργος Δέδες από τις διάφορες θεσμικές θέσεις στις οποίες υπηρέτησε κατά το παρελθόν, σε δύσκολες για το Εργατικό Κέντρο Κιάτου στιγμές, όταν είχε απειληθεί ακόμα και η ίδια η ύπαρξή του.Κοινή ήταν κατ’ αρχάς η διαπίστωση πως θα απαιτηθεί μεγάλο εύρος νομοθετικών παρεμβάσεων από μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να αντιστραφεί το δυσμενές για τους εργαζομένους εργασιακό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κεντρικά σημεία σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η πλήρης στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και η ενίσχυση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις του σταματήματος των μεγάλων έργων στην Κορινθία, με προφανές παράδειγμα το φράγμα του Ασωπού, γεγονός το οποίο επέφερε απολύσεις εργαζομένων και μείωση θέσεων εργασίας σε αρκετούς κλάδους που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό. Ταυτόχρονα, η αναστολή της εκτέλεσης των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το νομό μας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, συρρικνώνει δραματικά τον κύκλο της τοπικής οικονομίας και παρατείνει το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα που υπάρχει με τις αυξημένες ανάγκες των καλλιεργητών και τοπικών επιχειρήσεων σε εργατικά χέρια στους Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Βέλου – Βόχας, για το οποίο το Εργατικό Κέντρο Κιάτου κατέθεσε εγγράφως στη διαβούλευση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα, προκειμένου να έρθουν στην περιοχή τουλάχιστον 2.400 εργαζόμενοι.

Τονίστηκε επιπλέον η ανάγκη της ανανέωσης του Κοινωφελούς Προγράμματος Εργασίας για τη συνέχιση της στήριξης στους Δήμους και τους εργαζόμενους.

Καταγράφηκε τέλος το μείζον θέμα της εφαρμογής όλων των μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, ώστε να σταματήσουμε να θρηνούμε άλλα θύματα, από εγκληματικές παραλείψεις που συνήθως οφείλονται σε περιορισμό κόστους και επιδίωξη μεγαλύτερων κερδών από τους εργοδότες.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δέδες, επαναβεβαίωσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την υποστήριξή του σε όλες τις παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων του νομού και τη δέσμευσή του, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την προώθηση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, υπηρετώντας το πολιτικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για δίκαιη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, ισχυρό Κοινωνικό Κράτος και στήριξη της Εργασίας.