Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υπογράφεται σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού η σύμβαση για το οδικό έργο στον κόμβο Αρχαίας Νεμέας για τη σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί, στον κόμβο Αρχαίας Νεμέας στα Δερβενάκια, όπου -παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- υπογράφεται η σύμβαση για το σημαντικό οδικό έργο της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7.




 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕ Α7

Η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου -η εργολαβική σύμβαση του οποίου ανέρχεται σε 37.258.916,01 ευρώ- θα γίνει από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα από το Τοµεακό Πρόγραµµα “Μεταφορές” του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο οδικό έργο, στο σύνολό του, προβλέπεται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών.

To εν λόγω έργο αφορά στην κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, η οποία θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).

Ο πιο πάνω δρόμος, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων -που συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15 χιλιομέτρων-, αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτού των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων, όχι μόνο της Αργολίδας, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.

Με την παράδοση σε χρήση τoυ πιο πάνω οδικού άξονα βελτιώνεται η ασφάλεια και η κυκλοφοριακή ικανότητα των οδικών δικτύων των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.