Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Dentist pass: Ενίσχυση 40 ευρώ ανά παιδί – Οι δικαιούχοι

Τέλη Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Dentist Pass, ένα πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας που θα προσφέρει δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά 6 έως 12 ετών.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας είναι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016, διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).



 

Επιπλέον, η οικονομική ενίσχυση θα πιστωθεί στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α’ 139), αντίστοιχα.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά ωφελούμενο (παιδί) ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40 €). Η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο πιστώνεται στον δικαιούχο σε μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass). Κάθε ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο ή τμήμα του πραγματικού κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας του ωφελούμενου ή των ωφελούμενων παιδιού/ων και έως του ανωτέρω ποσού. Το ανωτέρω χρηματικό ποσό χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους δικαιούχους για την πληρωμή πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας προς τους συγκεκριμένους ωφελούμενους για τους οποίους είχε αρχικά εκδοθεί και προορίζεται.

Dentist Pass: Εύκολη αίτηση με 4 στοιχεία στο gov.gr

Πρέπει να συμπληρώσετε:

  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος
  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Πώς κάνετε αίτηση για Dentist Pass

Πώς θα χορηγείται το επίδομα; Ένας από τους δύο γονείς θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

Η κάρτα στη συνέχεια θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και εξαργυρώνεται στα POS των οδοντιατρείων.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ότι η κάρτα χρηματοδότησης έχει ημερομηνία λήξης. Από τη στιγμή που θα ενεργοποιείται θα έχει διάρκεια έξι μηνών.

Dentist Pass: Ποιες θεραπείες καλύπτει

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι οδοντίατροι, υπό την προϋπόθεση πως διαθέτουν POS καταχωρημένο.

Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια κάνοντας απλά χρήση της κάρτας χρηματοδότησης του Dentist Pass.

ieidiseis.gr