Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεμέας: Σημαντική εκδήλωση για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ και στον Πρωτογενή Τομέα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Μαΐου, εκδήλωση για τα αγροτικά θέματα στην Νεμέα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Ο συντονιστής Αγροτικού Τομέα του κόμματος Φάνης Κουρεμπές και ο πρώην Γεν. Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασίμης ανέλυσαν το αγροτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις θέσεις του για την νέα ΚΑΠ.



Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεμέας και τον συντονισμό έκανε ο υπεύθυνος Αγροτικού τομέα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας Παναγιώτης Ρογκάκης.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι αγρότες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συνομιλήσουν με τους ομιλητές για το υπέρογκο κόστος παραγωγής, καθώς και για το αυξημένο ενεργειακό κόστος που δυσκολεύουν τους παραγωγούς στη νέα καλλιεργητική περίοδο. Επίσης αναφέρθηκαν στο χάος που επικρατεί στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και την τραγελαφική κατάσταση στον ΕΛΓΑ, όπως και για τον ΟΣΔΕ 2023.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στην κατάσταση στην κορινθιακή σταφίδα και τις «άφαντες» πληρωμές της συνδεδεμένης, αλλά και στα θέματα της νέας ΚΑΠ, όπου η κακοδιαχείριση και η άγνοια από πλευράς Υπουργείου, περιπλέκει δραματικά την κατάσταση στην Αγροτική Πολιτική της χώρας. Επίσης, συζήτηση έγινε για τις απευθείας αναθέσεις των 800 εκατ. ευρώ και άλλα σοβαρά θέματα της αγροτικής επικαιρότητας.

Οι ομιλητές με υπομονή, αναλυτικό και σαφή λόγο ανέπτυξαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αγροτική πολιτική και τις συζήτησαν διεξοδικά με το πλήθος των παρευρισκόμενων αγροτών.

Κοινή διαπίστωση όλων ότι η μόνη ασφαλής λύση στην κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Για Δικαιοσύνη Παντού και στον πρωτογενή τομέα!