Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χρ. Δήμας: 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για την μελέτη κατασκευής γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό στο Δερβένι

Σημαντικά νέα για το Δερβένι και για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης, καθώς εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών χρηματοδότηση 150.000 Ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή της γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό.

Ένα απαραίτητο έργο, το οποίο επιζητούσε για πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ευρύτερα.



 

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού, αφού το έργο αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη του Δερβενίου και στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζεται, πως πριν από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε το 1ο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι, με την έκταση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής να παραχωρείται από την ΓΑΙΟΣΕ, η οποία είχε την κυριότητα, στην ΕΡΓΟΣΕ. Έτσι άνοιξε ο δρόμος ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να μπορέσει να εκτελέσει τις διαδικασίες αδειοδότησης ενός ιδιαίτερα σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης και του Δήμου συνολικά.

Αξίζει να αναφερθεί, πως παράλληλα διασφαλίζεται η χρηματοδότηση εκπόνησης μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών και η κατασκευή νέας γέφυρας στη Συκιά.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έχουμε σημαντικά νέα για το Δερβένι και για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης 150.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής της γέφυρας στο Ζαχολίτικό ποταμό, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο, το οποίο επιζητούσε χρόνια η τοπική κοινωνία στο Δερβένι, το οποίο αναμένεται να ωφελήσει την καθημερινότητα των κατοίκων, την ασφαλή και ποιοτική διέλευση, τις επιχειρήσεις, αλλά και την τουριστική κίνηση. Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ώστε να γίνει αυτό το σημαντικό βήμα για τη υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου για την τοπική κοινωνία. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.»

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, τόνισε πως:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε μια ακόμη χρηματοδότηση εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή της Ευρωστίνης. Η χρηματοδότηση με 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών μελέτης για την κατασκευή γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Με την χρηματοδότηση αυτή γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού που τόσο ανάγκη έχει η πόλη του Δερβενίου, αφού πρόκειται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στην αναπτυξιακή προοπτική της πρωτεύουσας της Ευρωστίνης.

Η επιτυχημένη διεκδίκηση ενός ακόμη σημαντικού αιτήματος του Δήμου μας είχε την καθοριστική στήριξη του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστου Δήμα, ο οποίος έχει υπάρξει διαχρονικά αρωγός και συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας.»