Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο ΕΟΣ Κορίνθου συμμετέχει σε περιβαντολογική δράση στο Σαραντάπηχο

ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 14-5-2023
Η Προγραμματισμένη εξόρμηση για Φλαμπουρίτσα ανάβάλεται για μία εβδομάδα.

Ο Σύλλογος μας θα συμμετέχει στο Σαρακατσανέϊκο κάλεσμα (Ανάβαση στα βουνά) με περιβαντολογικές δράσεις, και ευαισθησία στην διαφύλαξη των δασών μας.




Θα υπάρξει πορεία στην περιοχή, η οποία στη συνέχεια θα έχει κατεύθυνση τα κονάκια των Σαρακατσανέων της περιοχής, κι από εκεί παίρνοντας κι άλλους στην παρέα μας, θα συνεχίσουμε ακόμη για λίγο την πορεία, κάνοντας μία κυκλική διαδρομή.
Επιστρέφοντας στα κονάκια θα υπάρξει διαδικασία κατασκευής καλύβας, κι άλλα ενδιαφέροντα, όπως ομιλίες σχετικά με το δάσος, και την σπουδαιότητα του από την ομάδα των Σαρακατσανέων.
Στο τέλος θα υπάρξει φαγητό ποτό, για τους παρευρισκόμενους, και στη συνέχεια γλέντι με χορούς.

Αναχωρώντας για Κόρινθο αναλόγως του χρόνου που θα έχουμε μπορούμε να σταματήσουμε για καφέ στη Ζάχολη (Ευρωστίνη) η και μία στάση στην Παναγία του Βράχου.
Ω.Π.: 4-5 Β.Δ.:Α ΧΛΜ.:9-10

Αναχώρηση από τα Περιβολάκια στις 07:00
Κοστολόγιο εξόρμησης 15€

Αρχηγοί εξόρμησης
Παλασοπούλου Αθηνά 694 727 9750
Κουνελάκης Γιάννης 698 445 4116
Tηλ.Συλλόγου 27410-29970

• Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια).
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.


•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).