Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις οι Travel Bloggers από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που συμμετείχαν σε Ταξίδι Γνωριμίας στον Δήμο Λ-ΑΓ.Θ

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, στο πλαίσιο υλοποίησης  των δράσεων προώθησης του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων διοργάνωσε, με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Tαξίδι Εξοικείωσης (Press Trip) για επιδραστικούς, Travel Bloggers και δημιουργούς περιεχομένου social media,  από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με σκοπό την παγκόσμια προβολή της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας μέσω αυτών.

 

Η φιλοξενία συνδυάστηκε με αναλυτική παρουσίαση των τουριστικών υποδομών του προορισμού μας και επαφή με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.

Στόχος της φιλοξενίας ήταν η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Λ- Π-ΑΓ.Θ και της Κορινθίας, έτσι ώστε συνολικά να προβληθεί ο Νομός μας ως ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του έτους.

Το Press Trip διήρκησε 3 ημέρες, από 12-14 Μαΐου 2023 και στη διάρκεια του οι προσκεκλημένοι πραγματοποίησαν επισκέψεις στις Τουριστικές υποδομές του Δήμου Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ, στο Loutraki Thermal Spa & στο Ποσιθεραπευτήριο Λουτρακίου, σε Εγκαταστάσεις Τουρισμού και σε Αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα. Επίσης ήρθαν σε επαφή με το ευρύ κοινό, με την Κορινθιακή γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει η Κορινθιακή γη μέσω των επιχειρήσεων εστίασης.

Οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες και απόλαυσαν την διαμονή και φιλοξενία στην ευρύτερη περιοχή μας, κάτι που αποτυπώθηκε από τις καθημερινές αναρτήσεις τους στα social media accounts τουςτα οποία ακολουθούν χιλιάδες κοινού παγκοσμίως.

Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, συμμετείχαν σε Οινογευσία, σε Ελαιογευσία και σε extreme δραστηριότητες, όπως Bungy Jumping στον Ισθμό. Οι δημοσιογράφοι την βδομάδα πριν από το Press Trip συμμετείχαν στο TBEX Europe 2023, το μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο, το οποίο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το Ταξίδι Γνωριμίας υποστήριξαν ενεργά ο Δήμος Λουτρακίου-Π.-Αγ. Θ. και στήριξαν χορηγικά φορείς και μέλη του L.T.O με παροχή υπηρεσιών διαμονής καθώς και εστίασης.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων, τον Όμιλο Brown Hotels, τo Yδροθεραπευτήριο Λουτρακίου «Loutraki Thermal Spa», τον Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, καθώς και τις επιχειρήσεις- μέλη του LTO, για την άψογη συνεργασία και την χορηγία σε υπηρεσίες, διαμονής καθώς και εστίασης:

·        Isla Brown Corinthia Resort & Spa

·        Οινοποιείο Semeli Estate

·        Heraion Tours

·        Zulu Bungy Jumping

·        Ελαιοτριβείο «Kalieleon»

·        Ψαροταβέρνα «Βαρκαλάς»

·        Εστιατόριο «Sea and Sand»

·        Café Beach Bar «CORALLE»

·        Εστιατόριο «Sofos» (Νεμέα)