Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κόρινθο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/5 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κορινθία, με κεντρικό ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση έδωσαν μαζικά το παρών δεκάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.



 

Η συγκέντρωση άνοιξε με παρεμβάσεις από υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος. Ο Γιώργος Λιάκουρας κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ μπροστά στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που τους πλήττουν. Ο Πάνος Σπηλιώτης απευθύνθηκε στην εργατική τάξη του νομού μας, στους παραγωγούς του πλούτου που λυμαίνονται οι πολυεθνικές που  θησαυρίζουν, ενώ η Λίλα Καφαντάρη στάθηκε στην ανάγκη για πρόσβαση στον πολιτισμό η οποία στο σύστημα που ζούμε αποτελεί πολυτέλεια για τις λαϊκές οικογένειες.

Πραγματοποιήθηκε επίσης παρέμβαση από τον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, Κώστα Γιαννάκο, Ανθυποπυραγός ε.α και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος τόνισε το ότι, όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στο νομό μας, η αντιπυρική προστασία και η πολιτική προστασία  γενικότερα μπαίνουν στο ζύγι του κόστους-όφελους με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους και στο λαό να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές. Να τελειώνουν με τη λογική του μικρότερου κακού, να έχουν καθαρό πως την επόμενη μέρα οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν σχηματιστεί, οποιουδήποτε χρώματος και συνδυασμού, θα είναι εχθρική απέναντι στο λαό και θα υλοποιήσει όλα τ αντιλαϊκά μέτρα που απαιτεί η ΕΕ και το κεφάλαιο. Η μόνη ψήφος που θα μετρήσει και θα δώσει δύναμη στο λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, η ψήφος που θα κατατεθεί στο ακέραιο στους αγώνες του λαού και των εργαζομένων. Αναφέρθηκε στο οξυμένο πρόβλημα της Κορινθίας με την έλλειψη νερού σημειώνοντας:

«Είναι τεράστια αντίφαση σε μια περιοχή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επάρκειας για καθαρό, πόσιμο και υγιεινό νερό αλλά και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για άρδευση των καλλιεργειών, σε ένα νομό με αποθέματα σε υδάτινους πόρους, με δύο  μεγάλες λίμνες και αρκετά ποτάμια σε όλη την έκτασή του, από την μια να υπάρχουν περιοχές με τεράστιες ελλείψεις για πόσιμο νερό και να κινδυνεύουν να ξεραθούν τα χωράφια και από την άλλη να γίνονται τεράστιες επενδύσεις με διάφορες μεγάλες εταιρείες να δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμφιάλωσης και εμπορίας του νερού στην ορεινή Κορινθία και να αντλούν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες νερού!

Αποκρύπτουν συστηματικά και συνειδητά ότι τα προβλήματα με την επάρκεια και την ποιότητα του νερού έχουν σχέση με το ότι δεν υλοποιούνται τα απαραίτητα έργα υποδομής, διότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους και δεν θεωρούνται ως επιλέξιμα από την Ε.Ε., ότι «στοίχειωσε σαν το γεφύρι της Άρτας» εδώ και δεκαετίες το φράγμα Ασωπού, ότι υπάρχει παντελής ανυπαρξία απαραίτητων αποταμιευτήρων (στέρνες, δεξαμενές), ότι υποδομές παραμένουν ανεκμετάλλευτες για δεκαετίες όπως π.χ. η λίμνη Δόξα, ότι υπάρχει έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και μελετών και ταυτόχρονα απαξιώνονται οι Δημοτικές υπηρεσίες Ύδρευσης – Αποχέτευσης, με τελικό σκοπό την  ιδιωτικοποίησή τους.

Ο λαός της περιοχής και όλης της Κορινθίας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την άθλια κατάσταση και κοροϊδία. Να μην αποδεχτεί ως δεδομένο το να πουλιέται το νερό ως πανάκριβο εμπόρευμα και αυτός να διψάει! Να μην δεχτεί να συμπιέζεται η ανάγκη για επάρκεια και καλής ποιότητας νερό, ανάμεσα στους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα «νερουλάδων» και ιδιωτών -εμπόρων.

Να διοχετεύσει την δικαιολογημένη αγανάκτησή του στην διεκδίκηση άμεσων μέτρων, οργανώνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα του για την ανατροπή της πολιτικής  εμπορευματοποίησης του νερού, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά του!»

Αναφέρθηκε  στις εξελίξεις στην οικονομία που θα καθορίσουν και τα προγράμματα όλων των αστικών κομμάτων την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές και πως αυτές εκφράζονται στο νομό μας λέγοντας :

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να ψάξει τα “ψιλά” γράμματα που κρύβονται στα προεκλογικά τους προγράμματα και όχι τα λόγια του αέρα που λέγονται  προεκλογικά.

Εκεί σε αυτά τα “ψιλά” γράμματα τόσο στο πρόγραμμα της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρει τους κοινούς όρκους πίστης στο Ταμείο Ανάκαμψης, το υπερμνημόνιο της ΕΕ με τα σκληρά αντιλαϊκά προ απαιτούμενα, που είναι οι δεσμεύσεις ώστε τα χρήματά του να καταλήγουν μόνο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Θα βρει τον κοινό στόχο της κατάκτησης της  επενδυτικής βαθμίδας, οι αξιολογήσεις για την οποία γίνονται στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως είναι η επέκταση της αντεργατικής νομοθεσίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί, τα ματωμένα πλεονάσματα και πολλά άλλα. .

Θα διαβάσει για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που φέρνει εγγυημένα κέρδη στο κεφάλαιο και πανάκριβα «πράσινα» εμπορεύματα σε Ενέργεια, μεταφορές, σπίτια, διατροφή για τον λαό.

Είδατε ποιος έτρεξε πρώτος να αξιοποιήσει το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον σε υποδομές πλωτών δεξαμενών LNG, το οποίο εκτινάχθηκε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με σκοπό την απεξάρτηση της ευρωπαϊκής οικονομίας από το αέριο της Gazprom. Η ΜοτορΟιλ που ετοιμάζει πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου αερίου  στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Ποιος χρειάζεται και ποιος θα κερδίσει, για παράδειγμα, από παρόμοιες τέτοιες επενδύσεις;  Θα κερδίσουν οι αμερικανικοί όμιλοι που εξάγουν LNG, οι Ελληνες εφοπλιστές που το μεταφέρουν και οι μέτοχοι του συγκεκριμένου έργου.

Ενδιαφέρονται οι ΗΠΑ, που θέλουν να κερδίσουν τον ενεργειακό πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας το ρωσικό φυσικό αέριο.

Φυσικά το στηρίζει και η ελληνική άρχουσα τάξη, που συμμετέχει στον ενεργειακό πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ, για να αναβαθμίσει τη θέση της, και ταυτόχρονα υλοποιεί τις κατευθύνσεις της “πράσινης μετάβασης” της ΕΕ.

Εμείς όμως, ο λαός, τι έχουμε να κερδίσουμε; Το πολύ-πολύ να επωμιστούμε έναν ακόμα από τους τους πολλαπλούς κινδύνους της συγκεκριμένης επένδυση να τιναχτεί όλη η περιοχή στον αέρα αφού οι εγκαταστάσεις LNG υπάγονται στην ευρωπαϊκή Οδηγία “Seveso”, που αφορά τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης.

Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμα φτιάχνουν τη “μεγάλη εικόνα” που θα καθορίσει το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης. Οι όποιες προεκλογικές διακηρύξεις και οι αντιπαραθέσεις για δευτερεύοντα  αποτελούν  απλώς κοροϊδία, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν.»

Στο τέλος της συγκέντρωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο Νομό Κορινθίας:

  • Μαρία Ακαρέπη:Αυτοαπασχολούμενη τεχνολόγος τροφίμων. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου και εκλεγμένη στο γονεϊκό κίνημα.
  • Τάκης Αλωνιστιώτης:Συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης. Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Κορινθίας
  • Λίλα Καφαντάρη:Ηθοποιός. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΓΕ, Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ηθοποιών, στο οποίο διατέλεσε 3 φορές πρόεδρος. Βουλευτής του Κόμματος την περίοδο 2007-2009. Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Περιφερειακή Σύμβουλος την περίοδο 2010-2017.
  • Γιώργος Λιάκουρας:Αυτοαπασχολούμενος στον επισιτισμό. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου.
  • Κική Νανοπούλου: Αυτοαπασχολούμενη στο εμπόριο. Γραμματέας της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, εκλεγμένη στο γονεϊκό κίνημα.
  • Πάνος Σπηλιώτης: Βιομηχανικός εργάτης. Πρόεδρος στο Σωματείο εργαζομένων στο Μουρίκη. Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου

 

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΣ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ