Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Μητσικώστας μιμήθηκε Αλέξη Τσίπρα – Ανδρέα Παπανδρέου: Μόνο μια Μιμή του λείπει

«Δώσε 3.200 ευρώ κατώτατο μισθό – Πολλά δεν είναι; – Γιατί θα βγεις για να τα δώσεις;» – Δείτε video

Η νέα εκπομπή του Γιώργου Μητσικώστα με τίτλο «Mitsi Var» έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής (19/5) μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 και όπως ήταν αναμενόμενο είχε… άρωμα εκλογών.



 

Ένα από τα θέματα της επικαιρότητας με το οποίο ασχολήθηκε ο διάσημος κωμικός ήταν και οι συγκρίσεις μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του Ανδρέα Παπανδρέου και το αν ο πρώτος αντιγράφει τις κινήσεις του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι δύσκολο να αντιγράψεις τις κινήσεις του», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Το μόνο που του λείπει είναι να κατεβάσει μια αεροσυνοδό από αεροπλάνο, το μόνο που του λείπει είναι μια Μιμή (σ.σ. Δήμητρα Λιάνη)».

Έπειτα, βγήκε στον… αέρα το σκετς που είχε ετοιμάσει μ’ εκείνον να υποδύεται τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον… Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ήρθε η ώρα για τα μεγάλα μέσα», είπε σ’ έναν συνεργάτη του και συνέχισε: «Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό κλώνο του “πατερούλη” ώστε να με συμβουλεύσει για το πρόγραμμα παροχών». «Του Στάλιν, πρόεδρε;», ρώτησε ο συνεργάτης του για να πει ο… ψεύτικος Αλέξης Τσίπρας: «Του Ανδρέα, ανόητε. Ιδού».

Ο… διάλογος Τσίπρα-Παπανδρέου
Και τότε εμφανίστηκε το… ολόγραμμα του Ανδρέα Παπανδρέου. «Αλέξη, είσαι αυτός που λένε ότι μου μοιάζεις;», τον ρώτησε κι ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: «Ναι, πρόεδρε δίκιο δεν έχουν;» και τότε ο «εικονικός» Παπανδρέου χαχάνισε. «Μπα σε καλό σου Αλέξη. Είχα να γελάσω έτσι από την ημέρα που μου είπαν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σοσιαλιστής».

«Πρόεδρε», επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας, «θέλω τα φώτα σου για τις προεκλογικές υποσχέσεις. Ο Κούλης έταξε κατώτατο μισθό 950 ευρώ. Να δώσω εγώ 1.500 ευρώ;» και τότε έλαβε τη… συμβουλή: «1.500 δίναμε εμείς στον μετρ της Νεράιδας (σ.σ. νυχτερινό κέντρο) για τραπέζι στη Ρίτα (σ.σ. Σακελλαρίου) όταν δεν είχαμε ψιλά πάνω μας. Δώσε 3.200». «Πολλά δεν είναι;», έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πολλά είναι, αλλά τί σε νοιάζει. Μήπως θα βγεις για να τα δώσεις;», του είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Κι όταν η κουβέντα πήγε στα επιδόματα, ο Τσίπρας ρώτησε αν είναι να… τάξει επίδομα στους αγρότες 2.000 ευρώ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, να του λέει: «Εμείς δίναμε 2.000 ευρώ και μισό πακέτο Ντελόρ για έγκαιρη προσέλευση. Όχι στο χωράφι, στο “σκυλάδικο”. Τους αγρότες ρίξτους στο συναίσθημα. Δώσε ένα Cayenne». Και τότε… κυριάρχησε ο Παπανδρέου κι άρχισε τις υποσχέσεις. «Σύνταξη στα 57 για όλους και στους Παναθηναϊκούς από φέτος, μετά από όσα πέρασαν το αξίζουν», του είπε. «Να τάξω 50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο;», ρώτησε ο Τσίπρας. «Μην γίνεσαι δεξιός Αλέξη. Τόσες είχε κάνει μόνο ο Σαμαράς στο Μουσείο της Ακρόπολης από την… δώθε Καλαμάτα. Τάξε 1,5 εκατομμύριο».

«Καλά τόσα λεφτά που θα τα βρούμε;», απόρησε ο Τσίπρας. «Αυτό άσε να απασχολήσει τον πρωθυπουργό που θα κάνει το διάγγελμα από το Καστελόριζο σε πέντε χρόνια. Κι αν είσαι εσύ αυτός, κανονικά θα έπρεπε να κάνω καινούρια… νεφρά από τα γέλια με τα ανέκδοτά σου ρε Αλέξη, αλλά κρατάω μια πισινή. Λαός που έκανε πρωθυπουργό το γιο μου, είναι ικανός για όλα».