Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικός επιχείρησε να διαρρήξει σπίτι απειλώντας με όπλο γυναίκα

Ένας 31χρονος αστυνομικός και ο 22χρονος –ήδη σεσημασμένος για άλλα αδικήματα- συνεργός του, συνελήφθησαν μετά από απόπειρα διάρρηξης σε σπίτι στο Χαϊδάρι, με τον αστυνομικό μάλιστα να απειλεί με πιστόλι μία γυναίκα. ΄

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης (17/5), όταν λίγο μετά τις 11:00 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, μετέβησαν στην οδό Αγησιλάου στο Χαϊδάρι για να ελέγξουν ύποπτα άτομα. Εκεί εντόπισαν τον 31χρονο αστυνομικό και τον 22χρονο συνεργό του, ωστόσο, ο πρώτος –αφού επέδειξε υπηρεσιακή ταυτότητα- υποστήριξε ψευδώς ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με τους δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. να αποχωρούν από το σημείο καθώς δεν πρόκυψε κάτι αξιοσημείωτο.



Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από περίπου 20 λεπτά, διήλθαν ξανά από την οδό Αγησιλάου και διαπίστωσαν ότι οι δύο άνδρες παρέμεναν εκεί. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε νέα κλήση ότι στην οδό Αγησιλάου δύο άτομα επιχειρούν να διαρρήξουν ισόγειο διαμέρισμα, ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από μία γυναίκα την οποία απείλησαν με όπλο προκειμένου να διαφύγουν με ένα μικρό ΙΧ αυτοκίνητο.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, πολίτες τους έδωσαν βίντεο που είχαν καταγράψει τα πρόσωπα, τις κινήσεις και το όχημα των δραστών κι έτσι μετά από αναζητήσεις, προχώρησαν στη σύλληψη του 31χρονου αστυνομικού και του 22χρονου συνεργού του. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ ο αστυνομικός αντιμετωπίζει και διοικητικές κυρώσεις.

newsbeast.gr