Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση πηγές Λάδωνα – Δάρα Αρκαδίας

 28-5-2023.
Ο Σύλλογος μας διοργανώνει εξόρμηση στο Δάρα Αρκαδίας.
Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο ιστορικό κλήμα του Παυσανία που είναι 3000 ετών.
Μετά από τόσους αιώνες το κλήμα έχει τεράστιους κορμούς, κι απλώνεται επάνω στα δένδρα.




 

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Χελωνοσπηλιά που έγινε η έναρξη της επανάστασης του 1821.
Εδώ έπεσε η πρώτη Ντουφεκιά για τον ξεσηκωμό του έθνους 16 και 17 Μαρτίου 1821.Στή συνέχεια θα πάμε στις πηγές του Λάδωνα ποταμού, που πηγάζει από τα Αροάνεια, και συγκεκριμένα από τα Πεντέλια όρη, και οι πηγές του βρίσκονται στην περιοχή λίγο έξω από το χωριό Λυκούρια.
Ο Λάδωνας είναι παραπόταμος του Αλφειού, κι έχει μήκος 60 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια θα πάρουμε το μονοπάτι Ε4 και από εδώ ξεκινά η πορεία μας. Το μονοπάτι είναι βατό, και δεν έχει δυσκολίες, και σε μερικά σημεία έιναι σκεπασμένο από δένδρα και νομίζεις ότι περνάς από τούνελ.
Είναι πνιγμένο μέσα σε καταπράσινα δένδρα, Πουρνάρια, Σφενδάμια, κι άγριες Γκορτσιές.
Ανεβαίνοντας υψομετρικά περίπου 300μ θα φτάσουμε στο χωριό Παγκράτι, και εφόσον θαυμάσουμε την ωραία θέα που έχει, θα συνεχίσουμε προς το χωριό Δάρα που τελειώνει η πορεία μας.
Μετά θα μεταβούμε στο χωριό Βλαχέρνα για καφέ-φαγητό.

ΒΔ.:Α Ω.Π.: 4-5 ΥΨ.Δ.: ~ 300μ.
Αναχώρηση από τα Περιβολάκια στις 07:00
Κοστολόγιο εξόρμησης 15€

Αρχηγοί εξόρμησης
Παναγουλόπουλος Θοδωρής 698 591 6716
Ζάρκου Κατερίνα 698 043 8060
Tηλ.Συλλόγου 27410-29970


• Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό ( π.χ. σνακ, μπάρες, παστέλια).
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).