Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός Μητσοτάκης: Οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν βίλες και εμπορικά οικόπεδα -VIDEO

Προκλητικός, φάνηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τους πλειστηριασμούς που ταλανίζουν τους πολίτες, σε συνέντευξη του στο mega.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αφορούν όχι την πρώτη κατοικία αλλά βίλες και εμπορικά οικόπεδα στρατηγικών κακοπληρωτών που κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο Κατσέλη.

Για άλλη μία φορά δείχνει να ζει σε μία παράλληλη πραγματικότητα αποκομμένος από τα προβλήματα της κοινωνίας.



 

Ο ίδιος φαίνεται να αγνοεί τις κραυγές απελπισίας ανθρώπων που βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον 81χρονο που ζούσε για μέρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του που πλειστηριάστηκε.

Η ακρίβεια είναι σχετική, οι τράπεζες όσο πηγαίνουν καλύτερα θα μπορούν να είναι πιο “γαλαντόμες” και οι άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους είναι “στρατηγικοί κακοπληρωτές που κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο Κατσέλη και δεν πλήρωναν τις δόσεις τους“.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του:

“Στα funds υπήρχε διαστρέβλωση, σχετικά με τι συμβαίνει. Διότι η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει παραπάνω από 50 δισεκατομμύρια διμερείς ρυθμίζεις μεταξύ πολιτών και funds.

Διότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν έχει κίνητρο να μην κάνει μία ρύθμιση. Έχουμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο οποίος για πρώτη φορά κινείται με καλύτερη ταχύτητα.

Έχουμε υποχρεώσει τις τράπεζες ή μάλλον έχουμε πιέσει τις τράπεζες να μπορούν να κάνουν δεκτές τις προτάσεις που βγάζει ο αλγόριθμος του εξωτερικού.

Κανείς δεν έχει κίνητρο -θέλω να το τονίσω αυτό- να βγάλει ένα σπίτι σε πλειστηριασμό, μιλάμε για πρώτη κατοικία.

Τα σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό δεν είναι αυτά. Διότι φαντάζομαι πως αν γινόντουσαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα το ακούγατε και θα ήσασταν κάθε μέρα και θα αναδεικνύατε το θέμα και καλά θα κάνατε.

Οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν βίλες εμπορικά οικόπεδα. Αφορούν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο Κατσέλη και δεν πλήρωναν τις δόσεις”.

“Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα και η μεγαλύτερη διαφάνεια και στις προμήθειες μπορεί να μειώσει κι άλλο το κόστος των συναλλαγών των πολιτών με τις τράπεζες.

Κι όσο οι τράπεζες πηγαίνουν καλύτερα θα έχουν και αυτές τη δυνατότητα, προφανώς, να είναι -θα έλεγα- πιο γαλαντόμες  με τα επιτόκια καταθέσεων και τις προμήθειες, που εξακολουθούν για τα δεδομένα της χώρας να είναι υψηλές”.

rosa.gr