Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι μας είπε και τι δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο

Ένα κρεσέντο άκρατης αλαζονείας και απόλυτου αυταρχισμού μάς χάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή 2/6, κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο. Ζήτησε ευθέως από τους Κορινθίους και τις τέσσερις έδρες της Κορινθίας, σαν να μην έχει αυτός ο τόπος προβλήματα. Σαν οι πολίτες της Κορινθίας βιώνουν μιαν άλλη πραγματικότητα από αυτή που τους ξημερώνει κάθε μέρα.

Γίνονται επενδύσεις, μας είπε ο κ. Μητσοτάκης, και μπορούν να γίνουν και άλλες. Απέφυγε ωστόσο να μας πει για τις παράλληλες ομαδικές απολύσεις, που βιώνουν οι εργαζόμενοι με το νόμο Χατζηδάκη. Δεν μίλησε για τα μεγάλα εργοστάσια της Κορινθίας που έχουν βγει εκτός αναπτυξιακών πακέτων. Απέκρυψε το πόσοι Κορίνθιοι εργάζονται σε αυτές τις επενδύσεις, που έγιναν και πόσες από αυτές παρέμειναν απλές υποσχέσεις.



 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η μετατροπή της Περιφερειακής αγοράς Λεχαίου σε  Πάρκο Βιοτεχνολογίας…

Ακούσαμε, για μια ακόμα φορά τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου να μπαίνουν στην προεκλογική ατζέντα. Ευχόμαστε να μην ακολουθήσουν την ..πορεία του Φράγματος του Ασωπού. Στον βωμό των εντυπώσεων θυμήθηκαν να μας μιλήσουν για το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου και να το “λύσουν” δια μικροφώνου στην οδό Κολοκοτρώνη!

Μήπως πρέπει να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτή που στο θέμα του 6ου ΣΠ, ανάγκασε την Κόρινθο να δεχθεί εξαιρετικές υποχωρήσεις. Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε στην πόλη μόνο 50 στρέμματα γης και αυτά με την πρόθεση να «αξιοποιηθούν», κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, ως έργα real estate. Πόσο απέχει αυτή η “λύση” από τις πραγματικές επιθυμίες και ανάγκες των Κορινθίων;

Ακούσαμε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να λέει ότι η κυβέρνησή του έδωσε τα περισσότερα χρήματα στην Αυτοδιοίκηση! Μήπως πρέπει να θυμίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίχθηκε ουσιαστικά και αποτελεσματικά με τον «Φιλόδημο Ι» και «Φιλόδημο ΙΙ», τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016; Εμβληματικά έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, αναπλάσεων, ενεργειακής αναβάθμισης, που ολοκλήρωσαν οι δήμοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κορινθίας έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ή νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι η αλλαγή του ονόματος του «Φιλόδημος Ι» σε «Αντώνης Τρίτσης» αρκεί για να διαγραφούν τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα;

Τέλος, ακούσαμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., ως άλλον κατακτητή, να μας λέει ότι τον Σεπτέμβρη θα έλθει στη Νεμέα να γλεντήσει την επιτυχία του με κρασί Αγιωργήτικο. Μήπως όμως να το ξανασκεφτεί, αφού είναι η κυβέρνησή του, που επί 4 χρόνια εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο μοιράζοντας ψίχουλα στη φτώχεια του, και υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα στα απότιστα χωράφια του!

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας