Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μία Πρώτη Ρωγμή στο Τοίχο

Επειδή έχει αρχίσει ένα άγριο “ξεκατίνιασμα” στον λεγόμενο αντισυστημικό χώρο, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι και ας προχωρήσουμε κατά συνείδηση με ότι αυτό συνεπάγεται. Ενας πολίτης που νοιάζεται για το τόπο του, που μπορεί ακόμα να σκέφτεται έξω από τα όσα προσπαθούν να του φυτέψουν στο κεφάλι οι τηλεοπτικοί υπάλληλοι του συστήματος, και που έχει παρακολουθήσει την πορεία των πολιτικών κομμάτων από τη μεταπολίτευση και μετά, αν δεν θέλει να εξευτελίσει τον εαυτό του, δεν θα ψηφίσει κανένα από το κόμματα που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο αισχρό ξεπούλημα που ονομάζεται μνημόνιο. Δεν θα επιβραβεύσει όσους προκάλεσαν τη φτωχοποίηση του λαού, όσους ξεπούλησαν την εθνική μας περιουσία, όσους υπέγραψαν Πρέσπες, όσους έκαψαν τα δάση, δολοφόνησαν αθώους και όσους ονειρεύονται τους Έλληνες σαν θλιβερά δουλικά μιας διεστραμμένης και αφύσικης κανονικότητας.



 

Επίσης δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε όλους εκείνους που προώθησαν με κάθε τρόπο την ατζέντα της υγειονομικής χούντας της παν-αηδίας.

Αυτή οφείλουμε να είναι η αφετηρία μας για τις επιλογές μας, όσοι βέβαια θεωρούμε τα παραπάνω ως βασικές αποδείξεις της τυραννίας που είμαστε αναγκασμένοι να βιώνουμε. Σε αυτά προστίθεται μια αγανάκτιση που προχωράει πέρα από τις κατάπτυστες υπογραφές και τα κυρήγματα μίσους και διχασμού, που οφείλεται στην τεράστια έντεχνα δομημένη υποβάθμιση του πνευματικού επιπέδου του λαού, εξ΄ αιτίας της προώθησης ενός μοντέλου ζωής που σκοπό έχει να δημιουργήσει μελλοντικές γενιές που δεν θα έχουν αληθινές ανθρώπινες αξίες αλλά θα είναι θλιβερά υπολείμματα μιας “αφύσικης” ύπαρξης, που θα λειτουργεί μόνο προς όφελος συμμοριών που αποτελούνται από υποκείμενα που την ανήθικη και εγκληματική τους φύση θα ζήλευαν ακόμα και σειριακοί δολοφόνοι.

Στο δίλημμα αν πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε ή όχι, ακόμα μια φορά θα επαναλάβω τα παρακάτω. Οσοι θέλουν να αποσυρθούν από οποιαδήποτε συμμετοχή στα κοινά, και επιλέγουν να καθίσουν σπίτι τους και να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά θα ήταν καλό και έντιμο να μην συνεχίσουν να φαντασιώνονται πως το ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, είναι κάτι το ουσιώδες που θα αγγίξει έστω και μια τριχούλα από το κουφάρι του συστήματος. Επίσης να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν αυτές τις αηδίες τύπου αν όλοι απέχουμε οι εκλογές θα ακυρωθούν γιατί τότε εκτός από αδρανείς αποδεικνύονται και ηλίθιοι ή ψεύτες. Είσαι ένας δούλος, που κουβαλάς επάνω σου τους αριθμούς που ορίζουν τη θέση σου στο κοπάδι. Στη καθημερινότητα σου είσαι χωμένος ολόκληρος μέσα στο σύστημα ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Και εφόσον δεν έχεις δημιουργήσει τίποτα που να προκαλέσει τη ρήξη του εκτός από παχιά λόγια, δεν είσαι τίποτα διαφορετικό από την υπόλοιπη μάζα. Οπότε η φαντασίωση σου πως αν απέχεις κάνεις κάτι το σπουδαίο είναι απλά μπούρδες. Είσαι όμως απόλυτα ελεύθερος να το κάνεις αλλά σταμάτα να γίνεσαι ένα πιονάκι του συστήματος με το να βρίζεις τους συμπολίτες και συμπατριώτες σου που επιλέγουν κάτι διαφορετικό.

Αλλο ένα σημείο αναφοράς για τις επιλογές μας είναι να ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ. Ολος ο μηχανισμός του συστήματος βασίζεται ακριβώς στο διαίρει και βασίλευε δεν θα σταματήσω ποτέ να το λέω. Το ελάχιστο δικαίωμα που μας έχει απομείνει είναι να πάμε να ψηφίσουμε ότι επιλέξουμε. Κι αν όλα είναι στημένα? Ε και? Δεν το ξέρουμε ότι είναι στημένα? Δεν ξέρουμε πως με νύχια και με δόντια έχουν ξαμολήσει όλους τους υπανθρώπους υπηρέτες και όλες τις δυνατές τεχνικές, για να πετύχουν αυτό που θέλουν? Δηλαδή εσύ που με διαβάζεις και σου λέω πως ποτέ ούτε όταν όλοι κρατάγανε τα σημαιάκια και χειροκροτάγανε το κάθε αλήτη, δεν ψηφίσα ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ, και όταν έτρωγα τα πρόστιμα στη μούρη και με δείχνανε με το δάχτυλο λέγοντας πως είμαι ηλίθια και ανεύθυνη, ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Να θυμάστε πως μέσα σε κάθε καλοστημένο παιχνίδι υπάρχει κι Ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ. Ο οποίος κανείς δεν ξέρει πότε θα εμφανιστεί και με ποια μορφή. Γιατί αλλιώς θα τον είχαν εκτελέσει. Οπότε η μη συμμετοχή δεν μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε καμία έκπληξη. Η συμμετοχή για να ρίξεις το χαρτάκι σε κάποιον αποδεδειγμένα υπηρέτη του συστήματος είναι μ@λακία εκτός κι αν γουστάρεις να είσαι αυτό που προσπαθούν να σε καταντήσουν. Η ψήφος σε κάποιον που δεν έχει δοκιμαστεί, ακόμα κι αν αποδειχτεί χειρότερος από τους υπόλοιπους, απλά είναι ΔΟΚΙΜΗ και αν αυτός ο κάποιος καταφέρει να μπει και αποδείξει πως ήταν ένα ακόμα λαμόγιο, τέλεια τον πετάξαμε κι αυτόν έξω. Γιατί τελικά όσο αφήνεις ανθρώπους να εκμεταλλεύονται τα όνειρα σου χωρίς να τους δίνεις τη δύναμη να αποδείξουν τι πιστεύουν, αφήνεις μια σκιά να πλανάται και να λέει, χωρίς να πράττει.

Ηρθε η ώρα το τοπίο να ξεκαθαρίσει και να μετρηθούμε πόσοι είμαστε η σημείωση στο περιθώριο του καλογραμμένου βιβλίου. Θα πάω να ψηφίσω όχι ελπίζοντας σε μια ανατροπή του συστήματος αλλά μήπως και γίνει μια πρώτη ελάχιστη ρωγμή στο τοίχο, που δεν είχε προβλέψει ο κατασκευαστής. Ποιος μπορεί να είναι αυτή η δυνατότητα. Ο καθένας μας ας δοκιμάσει αυτό που το ένστικτό του προτείνει σαν καλύτερο. Ισως το καλύτερο σ΄αυτή τη περίπτωση να μην είναι το ποιος, αλλά το οποιοσδήποτε εκτός από αυτούς. Κατάλαβες?

fantastikeskatastaseis