Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά σήμερα το 1ο διεθνές Malvasia Festival Monemvasia, συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στη Μονεμβασιά οι τριήμερες εκδηλώσεις του 1ου διεθνούς Malvasia Festival Monemvasia, που συνδιοργανώνουν η AMKE Μονεμβασία – Malvasia, ο Δήμος Μονεμβασίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το εν λόγω φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας και του πολιτισμού της Μονεμβασιάς, στον περιώνυμο “Μαλβαζίας οίνο”.



 

Το “Malvasia Festival Monemvasia” είναι το πρώτο διεθνές φεστιβάλ Μαλβαζία στην Μονεμβασία, αποτελώντας έναν τριήμερο εορτασμό που σηματοδοτεί την επιστροφή και την αναβίωση του πιο φημισμένου κρασιού της ιστορίας στον γενέθλιο τόπο του.

Το φεστιβάλ αναπτύσσεται στις τρείς ενότητες που συνθέτουν τον μύθο του διάσημου κρασιού, “Οίνος – Ιστορία – Πολιτισμός”, περιλαμβάνει δε γευσιγνωσίες και masterclass εγχώριου και διεθνή οίνου Μαλβαζία, ιστορικούς περιπάτους και ξεναγήσεις στο κάστρο και την Ανω Πόλη της Μονεμβασίας, δράσεις πολιτισμού, τοπικά προϊόντα και γεύσεις, καλλιτεχνικές δράσεις και έργα, ημερίδες, εκδηλώσεις λόγου, και συναυλίες.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν κρασιά Μαλβαζία, από την Μονεμβασιά, την Πάρο και την Κρήτη, καθώς και από την Ιταλία, την Κροατία και την Ισπανία, αλλά και από τα Κανάρια νησιά και την Μαδέιρα.

Στον διαδικτυακό τόπο www.malvasiafestival.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, το οποίο στηρίζουν ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Πάρνωνα ΑΕ ΟΤΑ, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου, η ΕΝ.Ο.Α.Π. – Δρόμοι κρασιού Πελοποννήσου, η Iter Vitis – Cultural route of the Council of Europe, η “Π – Πελοπόννησος”, Οινοποιητική Μονεμβασίας, ο Χορευτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Μονεμβασίας “Ρίζες” και ο Σύλλογος Γυναικών “Οι Μονεμβασιώτισσες”.