Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑΓΡΟΤΙΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο αργολικός κάμπος ποτίζεται με θαλασσινό νερό!

Το γεγονός ότι το νερό που παρέχει ο ΤΟΕΒ από το φράγμα του Αναβάλου για τα ποτίσματα στον Αργολικό Κάμπο, είναι επί της ουσίας θαλασσινό, καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, από τις πρώτες ιδιωτικές μετρήσεις που έγιναν, φαίνεται ότι η αγωγιμότητα (αλατότητα) του νερού του Αναβάλου, ξεπερνάει τα 3000 ppm. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ποτίζουμε με θαλασσινό νερό και με μαθηματική ακρίβεια οι καλλιέργειες θα βγουν εκτός παραγωγής σε 2-3 χρόνια! Μιλάμε για την πλήρη εγκατάλειψη του αργολικού κάμπου!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος, όσοι αγρότες ποτίζουν από ιδιωτικές γεωτρήσεις, παρατηρούν μείωση του αντλούμενου νερού μέχρι και 50%, χωρίς ακόμη να υπάρχουν μεγάλες ανάγκες λόγω καλοκαιριού.

Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια διπλασίασε προκλητικά την τιμή χρέωσης ανά κυβικό μέτρο νερού άρδευσης από τον ΓΟΕΒ στους ΤΟΕΒ, καθώς και αύξησε το ετήσιο πάγιο. Και όλο αυτό χωρίς καν να ενημερώσει τις Διοικήσεις των ΤΟΕΒ.