Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέγραψε με τον ανάδοχο το συμφωνητικό για το έργο βελτίωσης της ασφάλειας στον ισόπεδο κόμβο Μυκηνών

Υπογράφηκε το μεσημέρι χθες Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις Μυκήνες, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του εξαιρετικά σημαντικού για την Αργολίδα έργου της Περιφέρειας που αφορά στη βελτίωση της ασφάλειας του ισόπεδου κόμβου Μυκηνών, με προϋπολογισμό 2.555.000 ευρώ.




 

“Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα καίριο έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αργολίδας, καθώς ο συγκεκριμένος κόμβος αποτελεί από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού της δικτύου, έχοντας ήδη κοστίσει τις ζωές 18 συνανθρώπων μας στα πολλά τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι το εν λόγω έργο -η δαπάνη για το οποίο, μετά την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος στον σχετικό διαγωνισμό, είναι 1.894.648,73 ευρώ-, υλοποιείται από την περιφερειακή Αρχή, με πιστώσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, προσθέτοντας ότι θα παραδοθεί ολοκληρωμένο μέσα σε 12 μήνες, όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι άμεσα θα υπογράψει και τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου του κόμβου στο Λυγουριό, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία του ήδη υλοποιούμενου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έργου της ασφαλούς οδικής σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, προϋπολογισμού περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Οπως είπε, όσον αφορά στο τελευταίο θα υπάρξει συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με τις προσβάσεις σε Αργος -“αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι υπάρξει παρέμβαση ώστε να εξυπηρετούνται με άριστο τρόπο και το Αργος και το Ναύπλιο” σημείωσε ο περιφερειάρχης, για τονίσει στη συνέχεια:

“Μαζί με την μαρίνα στο Ναύπλιο, ένα έργο που η περιφερειακή μας Αρχή κατόρθωσε μετά από πολλά χρόνια να υπογραφεί η σχετική ΣΔΙΤ, προκύπτει ότι τα έργα που είχαμε υποσχεθεί αποτελούν πλέον πραγματικότητα” είπε ο Π. Νίκας, αναφερόμενος ακολούθως στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, αλλά και στην έκταση του πρώην εργοστασίου ΡΕΑ, η οποία περιέρχεται σύντομα στην Περιφέρεια για να δημιουργηθεί εκεί το διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας υπέγραψε σήμερα ένα ακόμα εργολαβικό συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 72.000 ευρώ έργο διαγράμμισης του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αργολίδας.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ο εντεταλμένος για θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης κ.α.