Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Φαράγγι του Περιστεριώνα – Ακράτα

Το Σάββατο 24 Ιουνίου επισκεπτόμαστε το εντυπωσιακό Φαράγγι του Περιστεριώνα, ένα μοναδικό αξιοθέατο στην Ακράτα.
Ο ποταμός Κράθις, πηγάζει από τον Χελμό και έχει αρκετές πηγές. Η πιο γνωστή από την αρχαιότητα, είναι τα Ύδατα της Στυγός ή Αθάνατο Νερό όπου κατά την μυθολογία βαπτίστηκε ο Αχιλλέας για να γίνει άτρωτος.



 

Το φαράγγι παρουσιάζει μια εντυπωσιακή είσοδο με πανύψηλους κατακόκκινους βράχους που φτάνουν τα 40-50 μέτρα και σου κόβουν την ανάσα. Το πλάτος του φαραγγιού διακυμαίνεται, με τον πυθμένα να μην ξεπερνά τα 5-6 μέτρα, ενώ στο στενότερο σημείο του συρρίκνώνεται αισθητά στα 2 μέτρα. Στα μέσα της διαδρομής, θα μας συναρπάσει η θέα της πτώσης του νερού από ψηλά, η οποία θυμίζει το φημισμένο φαράγγι “Πάντα Βρέχει” στην Ευρυτανία.

Αυτό το πανέμορφο φαράγγι προσφέρει μια μαγευτική εμπειρία, συνδυάζοντας εντυπωσιακή φυσική ομορφιά και περιπέτεια. Η ποταμοδιάσχιση είναι προσβάσιμη και για ενήλικες αλλά και για παιδιά άνω των 12 ετών, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για οικογενειακές εκδρομές.
Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την Ακράτα κοντά στον οικισμό Φούρνοι και θα επιστρέψουμε από την ίδια περίπου διαδρομή με μια μικρή παραλλαγή για να απολαύσουμε τον ποταμό Κράθι λίγο ακόμη.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ποταμοδιάσχισης, θα απολαύσουμε τη δροσιά και την ομορφιά των κρυστάλλινων νερών της Ακράτας στον Κορινθιακό Κόλπο για μπάνιο, καφέ και φαγητό.

🔹 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10 χιλιόμετρα
🔹 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ΩΡΕΣ
🔹 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 7:30 από Περιβολάκια
🔹 ΚΟΣΤΟΣ 15€
🔹ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Αγγελοπούλου Αθηνά 697 607 9810 | Νικολόπουλος Παναγιώτης 694 563 5573 | Γραφείο Συλλόγου 2741029970.
ΌΡΟΙ
• Στην παραπάνω εξόρμηση μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή όχι.
• Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
• Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
• Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
• Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).