Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα «φουρνιά» μεταναστών άφησαν οι Τούρκοι σε νησίδα στον Έβρο – Οι ελληνικές Αρχές περισυνέλεξαν 145 άτομα -VIDEO

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού μέσα στα νερά, με φουσκωτά σκάφη και σχοινιά, έστησαν οι ελληνικές Αρχές για να μεταφέρουν με ασφάλεια 145 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στα Μαράσια, στον ποταμό Έβρο.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η διαδικασία απεγκλωβισμού 145 μεταναστών (μεταξύ των οποίων και δεκάδων ανηλίκων), που βρέθηκαν νωρίς το ίδιο πρωί σε νησίδα κοντά στα Μαράσια Έβρου.



 

Αρχικά δόθηκε σήμα από ΜΚΟ και έπειτα έσπευσαν όλες οι Αρχές για να υπάρξει ασφαλής μεταφορά των μεταναστών στο ελληνικό έδαφος πλέον.

Όπως διαπιστώθηκε τους μετανάστες μετέφεραν διακινητές από την τουρκική όχθη του Έβρου και τους άφησαν στην συγκεκριμένη νησίδα.

Πρόκειται για 70 άνδρες, 45 γυναίκες και 30 παιδιά.

Στο συγκεκριμένο σημείο, είχαν φτάσει μετανάστες και την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έγινε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού. Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν τρεις βάρκες, δύο της αστυνομίας και μία της ΕΜΑΚ.

megatv