Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κορινθία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει κλοπές σε σπίτια

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 10 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Κορινθίας. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ περιλαμβάνει ακόμη 3 ημεδαπούς, δύο 25χρονους, καθώς και έναν 29χρονο, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι πιο πάνω, τουλάχιστον από το μήνα Απρίλιο του 2023 έως και την 18.6.2023, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, 7 περιπτώσεις κλοπών και 3 αποπειρών κλοπών σε οικίες, όπου είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 175.000 ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες, συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Τέλος, κατασχέθηκαν 2 οχήματα και 1 κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.