Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπακασέτας για την μάχη με την κατάθλιψη: Το πιο σημαντικό είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου -VIDEO

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας μίλησε για τα social media, την διαδικασία της ψυχοθεραπείας και έδωσε συμβουλές στα νέα παιδιά

Για άλλη μια φορά ο Τάσος Μπακασέτας μοιράστηκε τα όσα έζησε παρέα με την κατάθλιψη και συγκλόνισε.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας βρέθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ στο SNF Nostos και συνομίλησε με τον Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ψυχική υγεία και τα όσα μπορεί να αντιμετωπίσουν οι νέοι άνθρωποι στη σημερινή εποχή.Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τάσος Μπακασέτας

«Οφείλει ο κόσμος να γνωρίζει τι γίνεται έξω απ’ τη μεγάλη εικόνα. Όλοι πιστεύουμε ότι η φήμη, τα χρήματα και ό,τι βλέπουμε στην τηλεόραση είναι η πραγματικότητα, αλλά είναι ένα μέρος της ζωής μας και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς.

Απογοητεύσεις, σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, η πίεση τεράστια… Θεώρησα σωστό και είχα τη δύναμη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ένιωθα καλά με αυτό να μιλήσω. Έλαβα μηνύματα από παιδιά κι ανθρώπους ότι τους βοήθησα κι αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Μου είχε κάτσει άσχημα την πρώτη φορά που βραβεύτηκα στον ΠΣΑΠΠ γιατί είχε μαζευτεί όλη μου η οικογένεια, ήταν ένα σημαντικό βραβείο, αλλά δεν ένιωθα το αίσθημα της χαράς. Το μυαλό μου έκανε σκοτεινές σκέψεις και δεν το χάρηκα, δεν έδινα σημασία στη στιγμή.

Τη δεύτερη φορά λοιπόν χωρίς να το σκεφτώ πολύ, πριν για τα βραβεία είπα θα αναφέρω κάτι για την τελευταία φορά που ήμουν σε αυτή την σκηνή. Έγινε αβίαστα. Την στιγμή που αναδείχθηκα καλύτερος παίκτης του εξωτερικού ήταν πολύ τιμητικό για μένα, ένιωθα καλά, ένιωθα έτοιμος. Το σκέφτηκα και το έκανα.

Σήμερα με τα social media είναι ακόμα πιο δύσκολο δημιουργείται μια εικόνα του καταπληκτικού, ότι όλοι είναι τέλειοι και πίσω από την εικόνα μπορεί να κρύβονται πράγματα που ούτε τα φανταζόμαστε. Και στα νέα παιδιά οφείλω να πω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου».

Ακόμη ρωτήθηκε για την διαδικασία ψυχοθεραπείας και σημείωσε: «Είναι σκληρή διαδικασία, επίπονη, αλλά στο τέλος η δικαίωση που νιώθεις και οι χαρές που εισπράττεις δεν συγκρίνεται με τίποτα. Τα νέα παιδιά οφείλουν να κοιτάζουν περισσότερο τον εαυτό τους και όποτε νιώσουν έτοιμοι να ζητήσουν βοήθεια ειδικού».