Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Τι ώρα κλείνουν σήμερα οι κάλπες

Δείτε πού ψηφίζετε

Στις κάλπες προσέρχονται ξανά σήμερα Κυριακή (25/06) οι πολίτες για τις δεύτερες εκλογές στη χώρα. Οι κάλπες είναι ανοιχτές από τις 07:00 για τους 9.813.595 να είναι καταγεγραμμένοι στους καταλόγους. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών και τη SingularLogic έως τις 18:30 του Σαββάτου (24.06.2023) ενεργοποίησαν τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης και συνεπώς έχουν παραλάβει και εκλογικό σάκο 21.253 δικαστικοί αντιπρόσωποι σε σύνολο 21.533, ποσοστό 98,7%.



 

Οι εκλογές πραγματοποιούνται με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Με αυτή τη διαδικασία, οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας, η οποία καθορίζεται από τα κομματικά επιτελεία.

Ως εκ τούτου, δεν βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν οι κάλπες σήμερα

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτές για να προσέλθουν οι πολίτες, για 12 ώρες. Οι κάλπες θα κλείσουν τελικά στις 19:00. Το ίδιο ισχύει σε όλη τη χώρα.

Πού ψηφίζω στον δεύτερο γύρο την Κυριακή 25/6

Το πιθανότερο είναι ότι ψηφίζετε στο ίδιο εκλογικό τμήμα όπως στις προηγούμενες εκλογές. Ωστόσο, επειδή το ΥΠΕΣ έχει αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξουν ορισμένες μεταβολές στα εκλογικά τμήματα, συνιστάται σε όλους τους ψηφοφόρους να ανατρέξουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για να μάθετε το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε, θα πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα του ΥΠΕΣ mpp.ypes.gov.gr