Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ζήρεια SOS – Κάλεσμα για συμμετοχή στην διαβούλευση για τις ανεμογεννήτριες

Η Ζήρεια εκπέμπει S.O.S. !  Το αδελφό κίνημα στα Ζήρεια χρειάζεται την βοήθεια μας.  Συνημμένο θα βρείτε το έντυπο Δ11 συμπληρωμένο.  Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε τα στοιχεία σας (είτε ως φυσικό πρόσωπο ή ως Νομικό πρόσωπο (Σωματείο, Σύλλογος κλπ) και να το καταθέσετε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (χρειάζεται να φτιάξετε λογαριασμό για να συνδεθείτε) στην διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις ανεμογεννήτριες που θέλουν να εγκαταστήσουν στη θέση ΤΣΟΥΜΑ – ΧΙΟΝΙ – ΣΤΕΚΟΣ στην Κορινθία.



 

Παρακάτω ακολουθούν οι οδηγίες και ο σύνδεσμος για την ομάδα με το κάλεσμα για βοήθεια από το Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας https://www.facebook.com/Ziria.Network

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μου

Για την Επιτροπή Αγώνα

Δημήτρης – 6977518026

ΤΩΡΑ χρειαζόμαστε την βοήθεια σας ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Ζήρεια μας!
Πρόσφατα κατατέθηκε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο:
ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΧΥΟΣ 48,3 MW ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΤΣΟΥΜΑ – ΧΙΟΝΙ – ΣΤΕΚΟΣ” ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ & ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 Καλούμε όλους τους φίλους της Ζήρειας!
Για Μαζική συμμετοχή (άτομα, επιχειρήσεις, φορείς) στη διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4/7/23
Αξίζει ΌΛΟΙ να αφιερώσουμε 10 λεπτά από τον χρόνο μας για να εγγραφούμε στο ΗΠΜ και να καταθέσουμε ένσταση στη δημόσια διαβούλευση εδώ: https://eprm.ypen.gr/src/App/w1/1208 (ΠΕΤ: 2202728313)

 Αν δεν γνωρίζετε τη διαδικασία συμμετοχής απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1.Οδηγίες για την εγγραφή σας στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο και συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση (θα χρειαστείτε τους κωδικούς Taxisnet από τον λογιστή σας) :
https://drive.google.com/file/d/1RE30b12CMDLUrBIfutikld94GKPtIqgk/view
(Για να βρείτε το έργο που αφορά τη Ζήρεια θα πρέπει στο τέλος να επιλέξετε από την ενότητα “Έργα / Δραστηριότητες σε δημοσιοποίηση – διαβούλευση”, την υποενότητα “ΑΕΠΟ για Έργα/Δραστηριοτητες Α1”,και στην Αναζήτηση να βάλετε τον κωδικό 2202728313).

2. Οδηγίες για την ένσταση που θα υποβάλλετε:
Στο τέλος της σελίδας υπάρχει μια γαλάζια φόρμα που συμπληρώνετε τις αντιρρήσεις σας.
Έχουμε φτιάξει ένα πρότυπο έντυπο Δ11, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήστε αυτούσιο ή να το επεξεργαστείτε ή να γράψετε ένα δικό σας.
Συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία και ύστερα το καταθέτετε με τη μορφή αρχείου “pdf” στο ΗΠΜ στη διαβούλευση του έργου. Δώστε στο “pdf” την εξής ονομασία: Δ11_ΠΕΤ  2202728313_ONOMATEΠΩΝΥΜΟ.pdf
Πατώντας «Υποβολή» η γνωμοδότησή σας καταχωρείται.

Δείτε το πρότυπο Δ11 εδώ: https://docs.google.com/document/d/1-YlWQLg25yv1srbIbNZgK2r3u-lIUhXV/edit
(Το παραπάνω αρχείο Δ11 είναι ανεβασμένο στo Google Drive. Ανοίγετε το αρχείο και πατάτε πάνω δεξιά στην γραμμή εργαλείων στη θέση «Αρχείο->Δημιουργία Αντιγράφου» για να δημιουργήσετε νέο αντίγραφο, εάν θέλετε να επεξεργαστείτε το Δ11. Στη θέση «Αρχείο->Λήψη->Έγγραφο PDF» πατάτε για να το αποθηκεύσετε ως αρχείο pdf)

Εικόνες από το μέλλον, εάν αδρανήσουμε σήμερα: https://photos.app.goo.gl/CCe95X9j3GpBVbvQ6

Παρακαλούμε κοινοποιήστε άμεσα και παντού (+σε ομάδες που συμμετέχετε) !