Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικότερα, στον πατέρα Αντώνιο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του, χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για τους «συνήθεις περιοριστικούς όρους» ενώ χαρακτήρισαν την απόφαση το πρώτο βήμα για πλήρη απαλλαγή του.




 

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας Αντώνιος έδωσε πολύωρη απολογία στην 22η ανακρίτρια για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Πριν από την απολογία του κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα. Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε και η πρεσβυτέρα η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας που προτάθηκε από την υπεράσπιση.

Κατά πληροφορίες ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» φέρεται να χαρακτηρίζει τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση κατασκευασμένες κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες με στόχο τον ίδιο και τη δομή.

Μάλιστα, μέσω των συνηγόρων του, ο ιερέας φέρεται να προσκόμισε βίντεο, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει ότι την ημέρα στην οποία αναφέρεται ο 19χρονος ότι τον παρενόχλησε, τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και ο καταγγέλλοντας βρισκόταν σε άλλο χώρο.

Η απολογία του πατέρα Αντώνιου αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση από δύο φιλοξενούμενους στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου ηλικίας 15 και 19 ετών.

Τις καταγγελίες και των δύο αρνείται κατηγορηματικά ο πατέρας Αντώνιος. Συγκεκριμένα ο ιερέας έκανε λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Ο ιερέας έχει χαρακτηρίσει τις καταγγελίες για «αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» που η μία αντέγραψε την άλλη, βάση των οποίων αποτέλεσαν   αόριστα-όπως τα χαρακτηρίζει- κατηγορητήρια.

Στις αρχές Ιουνίου, ο Πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή κλήθηκαν σε ανωμοτί εξηγήσεις, ως ύποπτοι γιά αδικήματα κακοδιαχείρισης, όπως απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το αδίκημα της απιστίας φέρεται να αφορά ακίνητο στην Πωγωνιανή, που αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγο του 190.000 ευρώ. ποσόν που αφορά την αξία του ακινήτου, αλλά και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό.

Παράλληλα, το ζεύγος έχει κληθεί να απολογηθεί για υπεξαίρεση 467.000 ευρώ, που αφορά χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης, κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Επίσης, ο Πατέρας Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα ελέγχονται φορολογικά, για τα οικονομικά της Δομής για την τελευταία πενταετία, όπως και για πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

Πηγή: ieidiseis.gr