Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ναύπλιο: Πλήθος κόσμου στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ για τον αξέχαστο Γιάννη Νόνη

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 το βράδυ, στο Ναύπλιο στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, πραγματοποιήθηκε το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Γιάννη Νόνη!

Στην συναυλία μνήμης στον Γιάννη Νόνη συμμετείχαν το Νέο Σχολείο, οι Swamp Engines, οι Palm Tree Vibes και οι Χαΐνηδες.



 

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που ξεκινά φέτος πρώτη χρονιά προς τιμήν του αείμνηστου μουσικού Γιάννη Νόνη, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Nαυπλιέων, η 30ή Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως ημέρα αφιερωμένη στον Γιάννη Νόνη. Ακόμα η αίθουσα 5 του 1ου ορόφου του Δημοτικού Ωδείου Κ. Νόνης επονομάστηκε Αίθουσα Θεωρητικών Ιωάννη Νόνη.

Ο εξαιρετικός μουσικός, γέννημα θρέμμα καλλιτεχνικής οικογένειας από την Πρόνοια Ναυπλίου, ανιψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου Σύνθεση, Ανώτερα θεωρητικά, προετοιμασία μαθημάτων για εισαγωγή στη Μουσικολογία και Μουσική προπαιδεία για παιδιά.

Ακόμη είχε διδάξει στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και στο “Νέο Σχολείο”, ενώ διηύθυνε και τη χορωδία της Πο­λιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος. Συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ, ενώ έπαιζε μπάσο επί τουλάχιστον 8 έτη στο συγκρότημα των Χαΐνηδων.

Ο Γιάννης Νόνης απεβίωσε στις 6 Ιουνίου 2022 στα 52 του χρόνια, έχοντας διανύσει ένα δύσκολο 20ήμερο υπό μηχανική υποστήριξη σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από ρήξη ανευρύσματος που υπέστη. Η οικογένειά του μετά θάνατον δώρισε τα όργανά του, για να δώσει και πάλι ζωή.

argolikeseidhseis.gr