Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η «μάχη» για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα -VIDEO

Ξεκίνησε η μάχη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι η πολιτική γραμματεία του κόμματος.

Κορυφώνουν τη δραστηριότητά τους οι εσωκομματικές τάσεις με φόντο την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.



 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τον οδικό χάρτη μέχρι την εκλογή προέδρου με πιθανότερη εισήγηση την εκκίνηση των προσυνεδριακών διαδικασιών.

Το μόνο βέβαιο για την ώρα είναι η πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΟ η οποία θα εκλέξει και άλλον επικεφαλής της.

Η εσωκομματική σύγκρουση αναμένεται να κορυφωθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕ εντός του Ιουλίου η οποία αναμένεται να εγκρίνει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου πρόεδρου με τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής συνεδρίου και εκλογών από τη βάση του κόμματος.

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι συζητήσεις και τα σενάρια της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στην οποία φέρεται να σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Κάποτε έδωσαν σε έναν πίθηκο μια μπανάνα κι ένα διαμάντι. Ο πίθηκος διάλεξε τη μπανάνα. Το διαμάντι δεν παρεξηγήθηκε κι ούτε προσπάθησε πότε να γίνει μπανάνα για ν’ αρέσει στον πίθηκο».

Έφη Αχτσιόγλου
Η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται μία ισχυρή υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ίδια αναδείχθηκε στην κομματική ιεραρχία από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανήκει στην τάση των λεγόμενων προεδρικών ωστόσο φαίνεται πως δεν αποκλείεται να πάρει την έγκριση της αριστερής τάσης της Ομπρέλας.

Αλέξης Χαρίτσης
Το όνομα του επίσης προερχόμενου από τη γενιά των 40αρηδων Αλέξη Χαρίτση είναι από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, υφυπουργός Οικονομίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διονύσης Τεμπονέρας
Ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα, θεωρείται από πολλούς το νούμερο ένα ανερχόμενο στέλεχος της νέας γενιάς.

Ήταν εκ των κορυφαίων σε ψήφους στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, ενώ πρόσφατα ορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ευκλείδης Τσακαλώτος, στέλεχος πρώτης γραμμής και επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της Ομπρέλας ήρθε αρκετές φορές σε διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ωστόσο φαίνεται να τον εκτιμά ιδιαιτέρως.

Ο έμπειρος πολιτικός με το εντυπωσιακό βιογραφικό και το φλεγματικό χιούμορ φαίνεται πως θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Πολάκης
Μεταξύ των προσώπων που δεν αποκλείεται να διεκδικήσουν την καρέκλα είναι και ο Παύλος Πολάκης. Ο αψύς Σφακιανός έχει προκαλέσει σκηνές απείρου κάλους εντός και εκτός Βουλής και άφθονους πονοκεφάλους στο κόμμα του.

Πριν από τις εκλογές και μετά από μια απαράδεκτη ανάρτηση γλίτωσε τη διαγραφή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με μισή συγνώμη και μια θεαματική κωλοτούμπα.

Οι διεργασίες εντός ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

megatv