Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώτος των πρώτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις – Ποια τα μυστικά της επιτυχίας του

Το απόλυτο 20αρι σε όλα τα μαθήματα των Πανελληνίων εξετάσεων πέτυχε ο Φίλιππος Φούφας, εξασφαλίζοντας μια θέση με διακρίσεις στη Νομική. Το μυστικό του, όπως το αποκαλύπτει ο ίδιος στην ΕΡΤ: Σωστός προγραμματισμός, πειθαρχία και συστηματικό διάβασμα. 

«Ασφαλώς δεν περίμενα να συγκεντρώσω 20.000 μόρια ήλπιζα ότι είχα πάει καλά αλλά δεν θα μπορούσα να περιμένω τόσο καλούς αισθάνθηκα πολύ χαρά αγαλλίαση που έφυγε αυτό το βάρος από πάνω μου γιατί είναι ένα βάρος που κουβαλάει ένας μαθητής για 2 χρόνια συνεχόμενα» δήλωσε ο νεαρός που αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τα γραπτά του Φίλιππου βαθμολογήθηκαν με 100 στα 100 και από τους 8 βαθμολογητές. Ο σωστός προγραμματισμός και το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τον βοήθησε να πετύχει τον στόχο του.

Παρά την επιτυχία του δεν δίστασε να πει ότι η «το σύστημα των πανελλαδικών είναι σκληρό απαιτεί πειθαρχία πολύ επιμονή πολύ συνέπεια αυτά είναι τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας αν θέλετε».

Ο ίδιος διάλεξε τη Νομική Αθήνας για να ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο. Ο 18χρονος Φίλιππος έχει πολλά όνειρα. Μόλις ολοκληρώσει τη Νομική θα ήθελε να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

ertnews.gr