Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαίνεται η φωτιά στο Αλιβέρι

Σκληρή μάχη δίνουν από τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (06.07) οι πυροσβέστες για να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Στο μέτωπο επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 πυροσβεστικά οχήματα.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή με το πρώτο φως της ημέρας να σηκωθούν πέντε εναέρια μέσα, δηλαδή ένα ελικόπτερο και άλλα τέσσερα αεροσκάφη. Ακόμη, αναμένεται να προστεθούν άλλοι 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα.




 

Μακριά από τα εργοστάσια
Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Μηλάκι και το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, καθιστώντας δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο in, αν και το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ή το εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή. Η φωτιά κινείται, πάνω από το Καλέντζι, χωρίς όμως να απειλεί το χωριό, καθώς οι φλόγες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής
«Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη, ήταν μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά» τόνισε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, υπογραμμίζοντας ότι το μέτωπο της φωτιάς απέχει περίπου 2 με 2,5 χιλιόμετρα από τον οικισμό Καλέντζι όπου έχουν παραταχθεί πολλές δυνάμεις για να μην περάσει η φωτιά.

Σύμφωνα με τον κύριο Αρτοποιό η κεφαλή του μετώπου είναι κοντά στον Προφήτη Ηλία σε μια κορυφογραμμή απέναντι από τον οικισμό Μηλάκι. Αποκάλυψε δε ότι έγινε μια σύλληψη επ’ αυτοφόρω ενός 75χρονου ο οποίος «κάπνιζε» τα μελίσσια του την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

«Η φωτιά κατευθύνεται προς το Καλέντζι»
Στο MEGA μίλησε ο Θανάσης Μπουραντάς, δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το χωριό Καλέντζι δεν κινδυνεύει από το πύρινο μέτωπο. «Το βράδυ που ξεκίνησε η φωτιά ήταν κοντά στο εργοστάσιο που υπάρχει εκεί.

Τώρα τις πρωινές ώρες έχει φύγει από αυτή την πλευρά κι έχει πάει ανατολικότερα, στο χωριό Καλέντζι. Το χωριό δεν κινδυνεύει απ’ ότι με διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του χωριού, γιατί εκεί βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα», δήλωσε.

«Υπάρχει ακόμα φωτιά και πρέπει να έρθουν τα εναέρια μέσα να ρίξουν σε περιοχές που δεν μπορούν να πάνε τα οχήματα της Πυροσβεστικής», συμπλήρωσε. Ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου ήταν αισιόδοξος για την κατάσβεση της φωτιάς, τονίζοντας πως αυτή θα επιτευχθεί με τη χρήση των εναέριων μέσων.

in.gr