Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην μεγαλύτερη περιβαλλοντική συναυλία του καλοκαιριού!- VIDEO

Στην τοποθεσία Νησί Των Ονείρων, Ερέτρια.

Συναυλία έδωσε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Εύβοια το Σάββατο, 8 Ιουλίου, ενώνοντας τη φωνή του με τις χιλιάδες που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές Natura, σε τρία βουνά της Εύβοιας.

Τα βουνά είναι το Ξηροβούνι, η Σκοτεινή και τα Μανίκια που αποτελούν πηγή ζωής για τους κατοίκους της Εύβοιας αιώνες τώρα.



 

Ο τραγουδοποιός, που παίρνει θέση δημόσια για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, έκανε τη δική του παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

«Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την ομορφιά της φύσης και πόσο σημαντικό στήριγμα είναι στο αδιανόητο σφαγείο που είναι η ζωή άμα τη δούμε στην αληθινή της διάσταση. 

Ταυτόχρονα είναι και η αγωνία μου για την καταστροφή αυτού του φυσικού κόσμου.

Σε αυτά τα πλαίσια νομίζω πως οι ομάδες που έφτιαξαν αυτό που συμβαίνει σήμερα μέσα στα τραγούδια μου είδαν την αγάπη που έχω για τη φύση και θεώρησαν ότι είμαι άξιος να έρθω να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε και να πω λίγες κουβέντες για αυτό που συμβαίνει στην πολύπαθη Εύβοια.

Λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι μας και ξέρω πως πολλοί από εσάς δεν ήρθατε μόνο για τα τραγούδια αλλά και γιατί θέλετε να στηρίξετε αυτόν τον αγώνα».