Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση: Ημέρες καινοτομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αγαπητά μέλη και εκπρόσωποι φορέων,

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση “Ημέρες Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:00, στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος “Πελοπόννησος” και από το επιμελητήριο Κορινθίας.

Στόχος είναι :

ü Η επίσημη έναρξη της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την περίοδο 2021-2027 και η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τη διαδικασία και τα προγραμματιζόμενα Θεματικά Εργαστήρια Επιχειρηματικής Ανακάλυψης,

ü Η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου,

ü Η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021-2027,

ü Η Δικτύωση μεταξύ των Φορέων της τετραπλής έλικας και η έναρξη της δημιουργίας ενός Δικτύου Καινοτομίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Στις “Ημέρες Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου” θα παρουσιαστεί η προγραμματική περίοδος 2021-2027 και οι προτεραιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος “Πελοπόννησος” και να δημιουργήσετε δίκτυα συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, των ακαδημαϊκών και των φορέων του δημόσιου και κοινωνικού τομέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα «Γιάννης Λαρσινός» στο Επιμελητήριο Κορινθίας, όσο και διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου:

https://us02web.zoom.us/j/85326120058?pwd=czArL2RHeXhRSDJpQm1oYTM2bUpnUT09

 

Η ημερήσια διάταξη της εκδήλωσης περιλαμβάνει :

  • Έναρξη – Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας
  • Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτομίας και Τεχνολογίας)
  • Παρουσίαση του προγράμματος “Πελοπόννησος” 2021-2027 και των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον Προϊστάμενο της ΕΥΔ “Πελοπόννησος”
  • Εισήγηση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
  • Ενημέρωση και παρουσίαση της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και παρουσίαση ερωτηματολογίου από τον Σύμβουλο Ε.ΥΔ για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη
  • Ανοιχτή συζήτηση και υποβολή ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες
  • Κλείσιμο της ημερίδας και επόμενες ενέργειες από τον Προϊστάμενο της ΕΥΔ.

‍Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@eydpelop.gr ή στο  2713 601 300 και στο media@korinthiacc.gr ή στο 2741 024 464.

Πρόσκληση

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»στο πλαίσιο της Περιφερειακής Εξειδίκευσης της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης καιτης επίσημης έναρξης της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς της Περιφέρειας να συμμετάσχουν στις ημερίδες «Ημέρες Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Η Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης είναι μία «εκ των κάτω» διαδικασία εντοπισμού και εξειδίκευσης των στρατηγικών περιοχών στις οποίες επικεντρώνονται οι επενδύσεις στην καινοτομία και για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή των επιχειρήσεων και των λοιπών ενδιαφερόμενων μερών (φορείς τετραπλής έλικας) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στόχος των ημερίδων είναι :

  • Η επίσημη έναρξη της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την περίοδο 2021-2027 και η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τη διαδικασία και τα προγραμματιζόμενα Θεματικά Εργαστήρια Επιχειρηματικής Ανακάλυψης,
  • Η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου,
  • Η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021-2027,
  • Η Δικτύωση μεταξύ των Φορέων της τετραπλής έλικας και η έναρξη της δημιουργίας ενός Δικτύου Καινοτομίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι φορείς της τετραπλής έλικας είναι οι :

  • Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
  • Φορείς παροχής γνώσης (Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα),
  • Αρμόδιοι φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα,
  • Φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Ημερήσια Διάταξη

18:00 – 18:10 Έναρξη – Καλωσόρισμα Επιμελητηρίου Πρόεδρος Επιμελητηρίου
18:10 – 18:20 Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
18:20 – 18: 30 Χαιρετισμός ΠΣΕΚ ΠρόεδροςΠΣΕΚ
18:30 – 18:45 Παρουσίαση του «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021-2027 και την σχετικών προτεραιοτήτων με την Περιφερειακή Εξειδίκευση της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Προϊστάμενος ΕΥΔ «ΠΕΟΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
18:45 – 19:00 Εισήγηση Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας Εκπρόσωπος ΓΓΕΚ
19:00 – 19:30 Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ενημέρωση και παρουσίαση της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην Περιφέρεια – Παρουσίαση Ερωτηματολογίου Σύμβουλος Ε.ΥΔ. για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη
19:30 – 20:20 Ανοιχτή συζήτηση – Υποβολή ερωτήσεων Ανοιχτή συζήτηση με συμμετέχοντες
20:20 – 20:30 Κλείσιμο ημερίδας –   επόμενες ενέργειες Προϊστάμενος ΕΥΔ

Πρόσθετες Πληροφορίες