Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για δημιουργία και ένταξη Αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας μας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  Ιωάννη Μασούτη είχε χθες 10/7/2023 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Παρόντες  ήταν  και οι Αντιπρόεδροι της ΚΕΕΕ Ιορδάνης Τσώτσος, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Γενικός Γραμματέας  Παναγιώτης Αγνιάδης καθώς και ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Μανώλης Αλιφιεράκης. 

Κατά την διάρκεια της παραγωγικής συζήτησης τους, τέθηκαν οι  παράμετροι ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία πλαισίου για την ένταξη  Αγροτικών Τμημάτων σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός στην Βουλή, κατά την παρουσίαση των  Προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε σχετικά:

«Με υπομονή, επιμονή και στοχο-προσήλωση ξεκινάμε την προσπάθεια μας για την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο της χώρας, με  την εγγραφή των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων σε  αυτά. 

Αξιοποιώντας τις δομές, την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων θέλουμε να εντάξουμε στο θεσμικό τους πλαίσιο τα Αγροτικά Τμήματα, δίνοντας πρόσβαση στα οφέλη μιας ήδη οργανωμένης δομής στους παραγωγούς και στους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιωάννης Μασούτης  δήλωσε:

«Ήταν μια ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφικών Λευτέρη Αυγενάκη που ανταποκρίθηκε αμέσως και τον ευχαριστούμε θερμά. 

Να σημειώσω ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη συζήτηση που είχαμε  στην πρόταση του Υπουργού για την δημιουργία και την ένταξη Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας».