Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νεμέας Γιώργος Παλυβός μιλάει για την απόφασή του να μπει στον αυτοδιοικητικό στίβο – ΗΧΗΤΙΚΟ

Στο studio του My Radio 89,6 βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεμέας Γιώργος Παλυβός, καλεσμένος του Λεωνίδα Λεσάκη και της Γιάννας Μπεκιάρη, για να μιλήσει για την απόφασή του να μπει στον αυτοδιοικητικό στίβο.

Εξηγώντας τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να πάρει την πρωτοβουλία να διεκδικήσει την διοίκηση του δήμου Νεμέας ο κ. Παλυβός γύρισε στις ρίζες του, στο κρασί: «Γιατί βαρέθηκα να απολογούμαι διαρκώς για τη Νεμέα και γιατί απουσιάζει από την πόλη μου από την περιοχή μου ο χαρακτήρας. Ξέρετε η Νεμέα έχει την μεγαλύτερη οινοποιητική ζώνη στην Ελλάδα. Εγώ έχω φτιάξει το πρώτο επισκέψιμο οινοποιείο της Πελοποννήσου, ένα από τα πρώτα της Ελλάδας. Χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Όλοι αυτοί δεν έχουν λόγο να πάνε στη Νεμέα, να δουν κάτι…».




 

Όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο κ. Παλυβός διαπίστωσε εντυπωσιασμένος ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωπο με τις ίδιες αγωνίες: «Μέσα σε μία εβδομάδα μαζεύτηκαν 40 άνθρωποι που έχουμε τον ίδιο σκοπό. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Δημιουργούμε πολλές προσδοκίες, αλλά θα ανταποκριθούμε σε αυτές».

Ακούστε την συνέντευξη:

Περιγράφοντας το προφίλ των συνυποψηφίων του στον συνδυασμό «Για μια νέα Νεμέα» ο κ. Παλυβός έκανε λόγο για ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τον Ιδιωτικό τομέα: «όλοι ξέρουν από στόχους, όλοι ξέρουν από αποτελεσματικότητα, όλοι διακατεχόμαστε από το ίδιο όραμα: και αυτό με κάνει αισιόδοξο για το αποτέλεσμα».

Περήφανος για την δουλειά του ο Γιώργος Παλυβός σημειώνει ότι αν είναι περήφανος για κάτι είναι γιατί κατάφερε να ταξιδέψει το κρασί του παντού: «Και μαζί ταξίδεψα και την Νεμέα», τονίζει και συνεχίζει: «το κρασί είναι πολιτιστικό στοιχείο για την χώρα μας και αφορά την οικονομία της. Η Πελοπόννησος, κατά τον Όμηρο, ήταν αμπελόεσσα. Ειδικά η Νεμέα, όμως είναι ξεχωριστή γιατί η καλλιέργεια δεν σταμάτησε ποτέ, έχουν βρεθεί κουκούτσια που χρονολογούνται 2000 χρόνια, προ Χριστού…».

Για τα πρώτα πράγματα που θα προσπαθήσει να αλλάξει αν οι συνδημότες του τον επιλέξουν στην θέση του δημάρχου, ο Γιώργος Παλυβός εμφανίστηκε μετρημένος: «είμαστε μια νέα ομάδα. Έχουμε κάνει πλάνο και σχέδιο, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες. Οπωσδήποτε η καθημερινότητα χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις. Για παράδειγμα αυτή η χωματερή που υπάρχει ανάμεσα στην Νεμέα και την Αρχαία Νεμέα είναι ένα αίσχος. Από εκεί και πέρα θα συνεργαστούμε με δύο εταιρείες, η μία θα αφορά μελέτες και προγράμματα ΕΣΠΑ και η άλλη ένας φορέας που θα μας χαρτογραφήσει τον δήμο για τα επόμενα 20 χρόνια».

Μαζί με τον Γιώργο Παλυβό στο στούντιο ήταν και ο Απόστολος Καραχοντζίτης, ένας από τους πρώτους που ασπάστηκαν το όραμα του και δήλωσαν «παρών» στην εκλογική μάχη. Ο κ. Καραχοντζίτης ρωτήθηκε τι τον έκανε να εμπιστευτεί τον Γιώργο Παλυβό ως επικεφαλής αυτού του κοινού εγχειρήματος: «Με τον Γιώργο δεν γνωριστήκαμε χτες. Γνωριζόμαστε και κοινωνικά και αυτοδιοικητικά. Στις τελευταίες εκλογές ήμουν υποψήφιος και στήριξε τον συνδυασμό μας. Να σας πω μόνο το εξής. Το πρόγραμμά μας σε εκείνες τις εκλογές είχε συνταχτεί από τον Γιώργο κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Υπάρχει κοινό όραμα και στόχοι».

mypressnet.gr