Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μαχητική, 100% εργατική λαϊκή αντιπολίτευση με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» και στους Δήμους της Κορινθίας!

Μετά τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, την άνοδο σε ψήφους και ποσοστά του ΚΚΕ, πανελλαδικά και στην Κορινθία, τα μέλη, οι φίλοι του Κόμματος οι αγωνιστές που συμπορεύτηκαν μαζί μας, αλλά και άλλοι, συνεχίζουμε τους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αισθάνεται παντοδύναμη όσο υπάρχουν ισχυροί εργατικοί αγώνες, όσο υπάρχει δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας! Γι αυτό καμία ανοχή, καμιά αναμονή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική!



 

Στη βάση αυτή απευθυνόμαστε πλατιά στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, για τη συγκρότηση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για τη διεκδίκηση αιτημάτων και στόχων πάλης που θα έχουν στο επίκεντρο τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των Δήμων μας. Γιατί και στις δημοτικές εκλογές μπορεί να βγει πιο δυνατός ο λαός της περιοχής μας.

Για να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.  Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ήδη την κλιμάκωση του αντιλαϊκού της έργου. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί τον κρατικό μηχανισμό, την περιφέρεια και τους δήμους. Αυτό που με τραγικό τρόπο αποδεικνύεται στην καθημερινότητα είναι το εχθρικό για το λαό κράτος, με όλο του το μηχανισμό (περιφέρεια και δήμοι) δούλεψε «ρολόι» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας νέα βάρη στο λαό.

Αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουν όποιοι συνδυασμοί εμφανιστούν που θα στηρίζονται από τα κόμματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., αυτοτελώς ή και σε συνεργασία, όπως και όλοι όσοι εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», αλλά αποδεικνύονται στην πράξη πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες του λαού.

Το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της Κορινθίας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να αποκαλύψουν την ουσία των προβλημάτων που βιώνει ο λαός στο νομό μας, τις αιτίες τους. Πάλεψαν να δείξουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να διεκδικήσουν αγωνιστικά, να αντιπαλέψουν την πολιτική που εξυπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Το ελπιδοφόρο ρεύμα αντίστασης και αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό, μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί ακόμη πιο αποφασιστικά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις! Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο που δεν βολεύεται με τη σημερινή μιζέρια που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το αστικό κράτος και οι πολιτικοί εκπρόσωποι που τους υπηρετούν, να κάνουν το ίδιο και να στηρίξουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι στις Δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη υποψήφιοι Δήμαρχοι με την Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι:

  • Στον Δήμο Κορινθίων , η Βιβή Τζέκου, εργαζόμενη στον κλάδο της πληροφορικής, μέλος της Τ.Ε. Κορινθίας του ΚΚΕ και Δημοτική Σύμβουλος Κορινθίων.
  • Στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ο Μενέλαος Μενελάου, είναι βιομηχανικός εργάτης στη Fulgor και μέλος της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, πρόεδρος του οικιστικού εξωραϊστικού συλλόγου στον οικισμό Σέσι Αγίων Θεοδώρων. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων – Μαθητών μουσικών – καλλιτεχνικών σχολείων.
  • Στον Δήμο Σικυωνίων ο Βασίλης Νανόπουλος, Συνταξιούχος Δημοσίου, Δημοτικός Σύμβουλος Σικυωνίων.