Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η «επέλαση» του καύσωνα – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου -VIDEO

Σε όλες τις περιοχές της χώρας θα είναι έντονο το κύμα της ζέστης.
Στα Επτάνησα, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της μέρας, με κάποιες τοπικές ομίχλες στα δυτικά που θα περιορίσουν νωρίς το πρωί για λίγο την ορατότητα.

Στα ηπειρωτικά τμήματα από την Πελοπόννησο έως την Θράκη, ο καιρός θα είναι αίθριος με πολύ μεγάλα διαστήματα με ήλιο και λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην περιοχή της Θράκης αλλά και στο Αιγαίο επίσης θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της μέρας.



 

Θερμοκρασιακά, πολύ αυξημένες τιμές στον υδράργυρο, στους 39 βαθμούς Κελσίου στα Επτάνησα, στους 40 – 43 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, στους 40 – 43 στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, 43 βαθμούς στις πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, στους 42 – 43 και τοπικά 44 βαθμούς Κελσίου στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ στη Θεσσαλία το θερμόμετρο μπορεί να αγγίξει και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον, στους 36 με 40 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Σε ό, τι αφορά στις ριπές των ανέμων και στις μέσες εντάσεις, θα υπάρχει ένας βορειοδυτικός άνεμος 5 – 6 μποφόρ στα Επτάνησα αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία από 27 ως 43 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι μεταβλητοί στον Σαρωνικό από 3 έως και 4 μποφόρ, βορειοανατολικοί στον νότιο Ευβοϊκό έως και 4 – 5 μποφόρ τοπικά.

Στη Θεσσαλονίκη, αίθριος ο καιρός με ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Μεταβλητοί οι άνεμοι έως και 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Το Σάββατο αναμένεται να σημειωθεί η κορύφωση του καύσωνα, φθάνοντας στους 41 – 43 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Την Κυριακή θα σημειωθεί αποκλιμάκωση, δεδομένου ότι θα ενισχυθεί στα 6 – 7 μποφόρ ο βοριάς στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, και θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.

megatv