Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Είχαμε παντού φωτιές και δεν είχαμε πυροσβέστες να τις σβήσουν» καταγγέλλει κάτοικος -VIDEO

Κρίσιμες ελλείψεις πυροσβεστικών δυνάμεων αποδεικνύουν οι καταγγελίες κατοίκων ότι δεν υπήρχαν πυροσβέστες όταν οι φλόγες απείλησαν τα σπίτια τους και τους κόπους μιας ζωής.

«Είχαμε φωτιές παντού και δεν είχαμε πυροσβέστες να τις σβήσουν. Μέχρι ακόμα έχουμε εστίες. Δεν έχουμε νερό να τις σβήσουμε μόνοι μας», κατήγγειλε μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τετάρτης κάτοικος της Μάνδρας, ο σύζυγος της οποίας κοιμήθηκε στο αμάξι προκειμένου να προσέχει το σπίτι τους από τις φλόγες.



 

Όπως ανέφερε, «όταν η φωτιά έφτασε στο σπίτι μου, φύγαμε. Δεν υπήρχε πυροσβέστης για να δούμε ότι τουλάχιστον θα γίνει κάποια προσπάθεια. Όταν φύγαμε νομίζαμε ότι καήκανε όλα. Ευτυχώς το σπίτι μας σώθηκε αλλά εδώ άλλοι άνθρωποι καταστράφηκαν…Και μέχρι στιγμής κανείς δεν ήρθε».

Παράλληλα η ίδια κατήγγειλε ότι δεν έλαβε κανένα μήνυμα από το 112 χθες που απειλήθηκε η περιοχή τους από τη φωτιά. Όπως είπε, οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα προχθές.

Όπως εξήγησε, «η φωτιά ήρθε μέσα σε δευτερόλεπτα. Έχω ετοιμάσει δεξαμενή με νερό και δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, γιατί θέλει πίεση, με λάστιχο τι θα κάνεις; Κανένας δε μας βοήθησε, δεν ήρθαν να μας πουν αν έχουμε νερό, κάτι».

«Οι άνθρωποι εδώ είχαν τα αμάξια τους, φαίνεται ότι προετοιμάστηκαν γιατί είδαν καπνούς που πλησίαζαν, όπως και εγώ έχω βγάλει το αμάξι για να φύγουμε τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό σωθήκαμε».