Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Ρόδο, ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώσεις από τη θάλασσα

Η φωτιά στη Ρόδο καίει ανεξέλεγκτη σήμερα Σάββατο για πέμπτη ημέρα και οι εικόνες που έρχονται από το νησί είναι συγκλονιστικές. Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram και δείχνει πολλούς ανθρώπους να απομακρύνονται με τα πόδια την ώρα που ο ουρανός έχει καλυφθεί από τον καπνό. Άλλοι απομακρύνονται ακόμη και με αγροτικά.

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά. Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά.



 

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο. Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του Λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Αντίστοιχα, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Το rodosreport.gr μετέδιδε νωρίτερα ότι το Λιμενικό εκκενώνει τουρίστες και όποιον άλλον μπορεί από τη θάλασσα με την κατάσταση δυστυχώς να είναι δραματική και η μόνη προτεραιότητα είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές.

Σχετικά με τον εγκλωβισμό των πυροσβεστών σε μοναστήρι στην Υψεμένη, παραμένουν σε αυτό ασφαλείς, μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής στη Ρόδο, αλλά είναι δύσκολο να το εγκαταλείψουν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Η προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών για να τεθεί υπό έλεγχο είναι τιτάνιες, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Το βασικό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου.

newsbeast.gr