Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ιωάννα Φιλντίση – Σιαμπλή: Γιατί αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο σας στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου

Στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, αποφάσισα να βρεθώ στο πλευρό του εμπειρότατου αυτοδιοικητικά ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ και να ενώσω τις δυνάμεις μου με άλλους πολύ αξιόλογους συνυποψήφιους, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες των τοπικών κοινωνιών της Πελοποννήσου. Που ζουν, εργάζονται και στηρίζουν τις πόλεις και τα χωριά της Πελοποννήσου.

Στην απόφασή μου αυτή έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο η αγάπη και η αγωνία μου, για την εξέλιξη του τόπου που ζω, της ΝΕΜΕΑΣ, αλλά και συνολικά του νομού Κορινθίας στον οποίο εργάζομαι τα τελευταία 25 χρόνια.

Στην Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, συμμετέχουμε υποψήφιοι προερχόμενοι από όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι μοιραζόμαστε έναν ΚΟΙΝΟ στόχο: να γίνει η Πελοπόννησος ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΙΣΧΥΡΗ και ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ.
Βλέπετε, έχοντας και η ίδια εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, αφού προέρχομαι από αυτήν, η πάγια πεποίθησή μου είναι ότι η Αυτοδιοίκηση γενικά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ειδικά δεν χρειάζονται “ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ”, χρειάζονται ανθρώπους ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ και ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥΣ, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, καταξιωμένους ήδη ο καθένας στον τομέα του, που θ’ αγωνιστούν για την ανάδειξη των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της πιο δυναμικά αναπτυσσόμενης Περιφέρειας της Χώρας μας. Ανθρώπους, που έχουν σχηματισμένη άποψη για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και για την πρόοδο και ευημερία της Κορινθίας και της Πελοποννήσου.
Να είστε σίγουροι, ότι είμαι ένας από ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρώπους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα Φιλντίση – Σιαμπλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έχοντας καταγωγή από τη Μεσσηνία.
Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2005 μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου.
Από το ίδιο έτος διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Κόρινθο, ασκώντας μαχόμενη δικηγορία με εξειδίκευση στο ποινικό, εμπορικό και οικογενειακό δίκαιο, ενώ έχει να παρουσιάσει σπουδαίες αποφάσεις στον τομέα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη Νομική, παρακολούθησε μαθήματα Δημοσίων Σχέσεων και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Business School του Πανεπιστημίου του Central Lancashire (UCLAN), του οποίου είναι πτυχιούχος. Διαθέτει επίσης πτυχίο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Social Media Marketing, καθώς και πιστοποίηση Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO).
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι νομική σύμβουλος γνωστών Εταιριών και Πολιτιστικών Σωματείων του νομού Κορινθίας, του Διεθνούς Συλλόγου Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων “ΑΕΘΛΙΟΣ” και των ποδοσφαιρικών ομάδων Νεμέας και Πετρίου.
Το 2011 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, με θητεία μέχρι το 2013.
Είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Νεμέας, όπου εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2014 και επανεξελέγη το 2019.
Από το 2011 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεμέας, ενώ πρόσφατα ίδρυσε τη Φιλοζωική Ένωση Νεμέας.
Από το 1999 διαμένει μόνιμα στη Νεμέα και είναι παντρεμένη με τον ιατρό – Καρδιολόγο Κώστα Σιαμπλή.