Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α.Γ Καλλής: Γεώργιος Κόρακας ο ταπεινός Νεμεάτης Αετός των αιθέρων

Τι μπορείς να πεις για έναν αξιόλογο άνθρωπο που έχει γράψει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας .

Πρόκειται για τον Γεώργιο Κόρακα, έναν άνθρωπο ευγενή , χαμηλών τόνων με μια παροιμιώδη αυτοκυριαρχία που σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος που ένας δικός μας συντοπίτης εκπροσώπησε μια ολόκληρη περιοχή για χρόνια σε έναν νευραλγικό τομέα όπως είναι η πολεμική Αεροπορία που σε καθημερινή βάση δίνει τη μάχη για μια ελεύθερη πατρίδα.

Όταν άρχισα εδώ και χρόνια να συγκεντρώνω στοιχεία για μια έρευνα σχετικά με τους αεροπόρους της περιοχής μας με σκοπό κάποια στιγμή να βγάλω ένα αντίστοιχο βιβλίο ,ήταν συμπαραστάτης μου μαζί με τούς εξ ίσου μεγάλους αεροπόρους Γιώργο Λιακόπουλο , Νίκο Αδαμόπουλο και Δημήτρη Πλασαρά και για το λόγο αυτό τον και τούς ευχαριστώ από καρδιάς .

Ο Υποπτέραρχος (Ι)ε.α Γεώργιος Κόρακας τού Χαραλάμπους και της Αγγελικής, γεννήθηκε στο Πετρί Νεμέας το έτος 1952 ,τέταρτος στη σειρά από τέσσερα παιδιά τής οικογένειας.
Τη Δημοτική εκπαίδευση παρακολούθησε στον τόπο γέννησης του ,ενώ τη Γυμνασιακή στη Νεμέα τις πρώτες τάξεις και σε Γυμνάσιο των Αθηνών την τελευταία τάξη .
Το έτος 1970 μετά από εξετάσεις εισήλθε στη Σχολή Ικάρων πού έχει έδρα το Αεροδρόμιο Τατοϊου με την 46η σειρά Ιπτάμενων ,από την οποία και αποφοίτησε το έτος 1974 με το βαθμό τού Ανθυποσμηναγού Ιπταμένου.
Παρέμεινε στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι το έτος 2003 όπου και αποστρατεύτηκε κατά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις αξιωματικών με το βαθμό τού Υποπτέραρχου .

Από το 1974 έως το 2003 πού αποστρατεύτηκε υπηρέτησε επί είκοσι (20) έτη σε διάφορες Πολεμικές Μονάδες και Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και για (10 ) περίπου έτη σε διάφορα Επιτελεία και Εκπαιδευτικές Μονάδες .Έχει συμπληρώσει συνολικά τέσσερις χιλιάδες (4000) ώρες πτήσεων από τις οποίες 3000 σε μαχητικά και 1000 σε εκπαιδευτικά και μεταφορικά αεροσκάφη .
Υπηρέτησε σε όλες τις θέσεις που προβλέπονταν από τον βαθμό και την ειδικότητα του όπως χειριστής μαχητικών αεροσκαφών, Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Διοικητής Μοίρας Μαχητικών αεροσκαφών ,Επιτελής ,Υποδιοικητής και Διοικητής Πολεμικής Μονάδος, Επιτελής – Διευθυντής στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ,Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης και τέλος για δύο (2) χρόνια Υποδιοικητής Διοίκησης Αεροπορίας τής Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο .
Είναι παντρεμένος με μια υπέροχη κυρία βαθειά μορφωμένη την Αλίκη Οικονόμου και έχουν δύο κόρες την Ελευθερία απόφοιτη τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς και τήν Σοφια απόφοιτη τού τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθηνών .

Αυτός ο σεμνός άνθρωπος ,ο ταπεινός Αετός τών Αιθέρων θα αποτελεί πάντοτε για την Νεμέα ,ένα πρότυπο ήθους και αγωνιστικότητας βάζοντας την σφραγίδα του στην ένδοξη Αεροπορική Ιστορία τής περιοχής μας .

Νεμέα …Δύναμή μας οι Άνθρωποί Μας

Α.Γ Καλλης nemeahistory.blogspot.com