Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτράπηκε η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια – VIDEO

Κάτω από την αποφασιστική κινητοποίηση και την έμπρακτη λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε αγωνιστικά από εργαζόμενους, συνδικαλιστές, ανθρώπους της γειτονιές, αποτράπηκε η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας από το σπίτι που διέμενε στα Πατήσια, στην οδό Πολυλά, για χρέος 800 ευρώ.

Αποφασιστική ήταν η παρέμβαση των δυνάμεων του ΚΚΕ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Ανάμεσα τους ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο οποίος μάλιστα χτυπήθηκε από την Αστυνομία, όταν οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους.
 

«Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση», τόνισε η κα. Δήμητρα που προσπάθησαν να την πετάξουν από το σπίτι, σημειώνοντας ότι «αν δεν στηρίξει ο ένας τον άλλον δεν γλιτώνει κανείς». Βγαίνοντας από το σπίτι της έγινε δεκτή με δυνατά χειροκροτήματα και με συνθήματα από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να εκφράσει την αλληλεγγύη του.

Οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αποτρέψουν ενδεχόμενη νέα απόπειρα έξωσης.

Δεν θα επιτρέψουμε στο άδικο να επικρατήσει

«Η πάλη του λαού, η συμπαράσταση και η λαϊκή αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψουν στην βαρβαρότητα και το άδικο να επικρατήσουν», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση.

Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης που δίνει ανάσα σε μια μονογονεϊκή οικογένεια, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων και συνθημάτων όπως «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» από τους συγκεντρωμένους.

Βάρβαρη επίθεση από την Αστυνομία

Νωρίτερα και ενώ καίγεται όλη η Ελλάδα και η Αστυνομία χτύπησε τη συγκέντρωση ενάντια στην έξωση της μονογονεϊκής οικογένειας.

Κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστές δέχθηκαν επίθεση και χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ανάμεσα σε αυτούς που τους επιτέθηκαν οι δυνάμεις καταστολής ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο οποίος τελικά κατάφερε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσει έξω από το σπίτι που γίνεται η έξωση.

Μάλιστα σε video του τηλεοπτικού σταθμού Alpha φαίνονται άνδρες της αστυνομίας να επιτίθενται και να απωθούν βίαια τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, ρίχνοντας τον κάτω στο έδαφος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επιχειρεί να προσεγγίσει το σπίτι στο οποίο γινόταν η διαδικασία της έξωσης.

Με συνθήματα όπως «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στην επίθεση της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία είχε πάει στην οδό Πολυλά, στα Πατήσια της Αθήνας, προκειμένου να προχωρήσει η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας από το σπίτι που διαμένει, για οφειλή 800 ευρώ!!!

Με λοστούς, ηλεκτρικό τροχό και σφυριά επιχείρησε ο δικαστικός επιμελητής, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων να ξηλώσει την πόρτα του σπιτιού και να πετάξει έξω την μονογονεϊκή οικογένεια, στην οδό Πολυλά στα Πατήσια, για ένα χρέος 800 ευρώ.

Η αστυνομία είχε φέρει μέχρι και drone που από το πρωί πετάει πάνω από την γειτονιά. Επιπρόσθετα τα χημικά είναι ακόμα στην ατμόσφαιρα σε μια περιοχή που βρίσκονται και παιδικοί σταθμοί. Μάλιστα την ώρα που έπεφταν τα χημικά οι εργαζόμενοι έτρεχαν να κλείσουν παράθυρα και πόρτες του σταθμού.

Στο σημείο βρέθηκε και Εισαγγελέας.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Λαϊκή Συσπείρωση».

902.gr