Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους έστειλαν στο θάνατο!

Σεμίνα Διγενή

Τους έστειλαν στο θάνατο!
Αυτή είναι αλήθεια.
Τους έστειλαν στο θάνατο, μέσα στη νεκροφόρα ενός σάπιου Kαναντέρ, του πιο παλιού πυροσβεστικού αεροπλάνου που πετάει στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση, ήξερε ότι «βγάζουν βλάβες» τα σαπάκια, γι αυτό και πρόκειται για άλλο ένα προδιαγεγραμμένο κυβερνητικό έγκλημα! Αυτό αναδεικνύεται και από το γεγονός, ότι μόλις τρεις μέρες πριν, ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, και συνομιλώντας με πιλότους και τεχνικό προσωπικό, διαπίστωνε ότι «πετάτε ένα αεροπλάνο το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες».

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι το 2010, για να γίνει κάποιος χειριστής τέτοιου αεροσκάφους, ήταν υποχρεωτικό να έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες ώρες πτήσης, άρα να έχει ανάλογη πολύχρονη εμπειρία. Αν πάρουμε επίσης υπόψη ότι η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 24 Kαναντέρ, εκ των οποίων πετάνε σχεδόν τα μισά, καταλαβαίνουμε πόσο περιορισμένες είναι οι δυνατότητες εκπαίδευσης στους χειμερινούς μήνες.

Όσο για τους ελέγχους τους, είναι γνωστό πως είναι επιφανειακοί και τυπικοί. Είναι δυνατόν ν αντέξουν αεροσκάφη 50 χρονών, σε επιχειρήσεις ακραίων συνθηκών; Να τα βγάλουν πέρα όταν η καταπόνηση είναι τεράστια, με απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και με ισχυρούς κραδασμούς κατά την υδροληψία;

Στο μεταξύ, μόλις λίγες ώρες πριν τη μοιραία πτήση, ο Κυρ. Μητσοτάκης εισηγούμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο, εμφανιζόταν περιχαρής, που ως εκείνη την ώρα «δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες και οι αλλεπάλληλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης κατοίκων ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές».
Επιπλέον, με θράσος ισχυριζόταν ότι σήμερα «διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό, καλύτερη προετοιμασία, όμως ξέρουμε ότι η μάχη αυτή θα είναι πάντα δύσκολη, καθώς βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», προϊδεάζοντας για νέες τραγωδίες.

Αργότερα, και μετά τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων, έλεγε ότι «η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων» και ότι «τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους».

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της αναλγησίας σας κ.πρωθυπουργέ των καταστροφών!!

Πηγή: