Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη σε περιφερειάρχες: Ευχαριστώ όσους δεν στηρίξαμε, δέχτηκαν με αξιοπρέπεια την επιλογή μας

Με έμμεσες αναφορές στους νυν περιφερειάρχες κ.κ. Γ. Πατούλη και Π. Νίκα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

«Ευχαριστώ τους εν ενεργεία περιφερειάρχες που επέλεξε το κόμμα να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.
 

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είναι η καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου».

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στη Μυτιλήνη στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, πρώην υφυπουργού ‘Αμυνας και υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο πρόσωπο του κ. Στεφανή συναντώνται τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για το ρόλο του περιφερειάρχη, και τόνισε ότι είναι “εργατικός, πειθαρχημένος έχει γνώση και διοικητική εμπειρία”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την εμπειρία του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και, όπως είπε, την έφεσή του στην ομαδική δουλειά, προσθέτοντας ότι «δεν δίστασε να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές με ευπρέπεια και διακριτικότητα».

«Δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Εξάλλου πήραμε υψηλότερο ποσοστό απ ότι το 2019, έχουμε νωπή ισχυρή εντολή και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εντολής αυτής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το μεταναστευτικό με αποτελεσματικότητα ώστε σήμερα να μην αποτελεί πρόβλημα για τα νησιά του βορείου Αιγαίου και συμπλήρωσε:

«Προσωπικά αισθάνομαι άνετα με την επιλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή και θα έχει τη στήριξη του κόμματος. Θεωρώ ότι είναι η σωστή επιλογή για το βόρειο Αιγαίο».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν οι περιφερειάρχες την απόφαση του κόμματος να μην τους στηρίξει αυτή τη φορά, «παρά τη δύσκολη απόφαση για αυτούς».

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την επιλογή και τη στήριξη του, προσθέτοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει να δίνει λύσεις και γνωρίζει να παίρνει αποφάσεις, καθώς και το τι πρέπει να κάνει για να γίνει καλύτερη η ζωή των συμπολιτών του. «Προσέρχομαι στον αγώνα με στόχο να δώσω και όχι να πάρω» είπε ο κ. Στεφανής.