Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ #PlantHealth4Life

🌳 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώνουν τις δυνάμεις τους στην επικοινωνιακή εκστρατεία #PlantHealth4Life, σχετικά με τη σημασία της υγείας των φυτών, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την υγεία των φυτών και τη σύνδεσή της με την καθημερινότητα μας!

🇪🇺 Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ, που είναι ο Εθνικός Οργανισμός Προστασίας Φυτών της Χώρας, από κοινού με 11 χώρες μεταξύ των οποίων η Κύπρος, το Βέλγιο και η Φινλανδία.

🌿 Η υγεία των φυτών είναι θεμελιώδης για την ευημερία μας και για το περιβάλλον. Τα φυτά αποτελούν την κινητήριο δύναμη της ζωής στη Γη: μας παρέχουν τον αέρα που αναπνέουμε και την τροφή μας.

💬 Σήμερα, τα φυτά δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως το εμπόριο και τα ταξίδια. Οι επιβλαβείς οργανισμοί των φυτών μπορούν να οδηγήσουν σε τεράστιες οικονομικές και περιβαλλοντικές απώλειες.

🎯 Το μήνυμα της εκστρατείας είναι «Διατηρήστε τα φυτά υγιή, προστατεύστε τη ζωή»: όλοι έχουμε τον δικό μας σημαντικό ρόλο να παίξουμε!