Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: «Σαφάρι» ελέγχων σε όσους δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ

Από κόσκινο περνά η ΑΑΔΕ τις φορολογικές δηλώσεις όσων δήλωσαν ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Συνολικά 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ και αυτό το διάστημα υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με το Open, αυτοί οι έλεγχοι θα ολοκληρωθούν στις επόμενες 10 με 15 ημέρες. Έτσι μετά τον 15Αυγουστο θα υπάρχουν αποτελέσματα που θα δείξουν ποιοι είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν.




 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών και φαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει να γίνονται οι πληρωμές σε ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες μόνο με POS προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Υπολογίζεται ότι 5 στους 6 φορολογούμενους έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για φέτος αλλά η σχετική παράταση που δόθηκε φαίνεται ότι οδηγεί σε αναβολή την καταβολή του market pass. Αντί για μία διπλή δόση τον Σεπτέμβριο και μία ακόμη δόση τον Οκτώβριο, όπως αναμενόταν, τώρα προκρίνεται το σενάριο για μία τριπλή δόση τον Οκτώβριο.