Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α.Γ Καλλής: Νεμέα Κοινοτικές Εκλογές δεκαετία 70 (στη μνήμη του Μιχάλη Βελέντζα)

Όταν ξεκινούσε να ανατέλλει το άστρο ενός μεγάλου αυτοδιοικητικού της περιοχής μας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν και είναι ο τελευταίος πνεύμονας τής Δημοκρατίας .Ένας ιστορικός θεσμός πού καθορίζει το μέλλον τής τοπικής κοινωνίας .

Μια ιστορική μορφή πού έπαιξε τεράστιο ρόλο το 1974 στην διαμόρφωση τής σύγχρονης Νεμέας είναι και ο Μιχάλης Κ. Βελέντζας . Ανασύρω λοιπόν από το αρχείο μου ένα εκ των πρώτων εκείνων ψηφοδελτίων πού ηγήθηκε ο Μ. Κ Βελέντζας ταράζοντας τα ήρεμα νερά τής τότε κοινότητας Νεμέας αφού έβαλαν στην πρώτη γραμμή τούς νέους ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά.



 

Όπως και η προηγούμενη κοινοτική αρχή του Παρμενίωνα Α. Δημητρίου είχε συμβάλλει τα μέγιστα όσον αφορά το ανασκαφικό έργο τής Αρχαίας Νεμέας και την δημιουργία των σύγχρονων Νέμεων αγώνων πού μέχρι σήμερα καθορίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι τής περιοχής ,έτσι και η διαδρομή τού νέου τότε ηγέτη Μ. Βελέντζα άλλαξε τη δομή και την φυσιογνωμία τής πόλης με πολλά έργα υποδομής πού την μεταμόρφωσαν σε μια σύγχρονη πόλη.

Στην συνέχεια μεγάλες ηγετικές μορφές της Νεμεάτικης τοπικής αυτοδιοίκησης προσέθεσαν με το έργο τους αναδεικνύοντας μια περιοχή με ιστορία αιώνων κι ένα προϊόν παγκοσμίως γνωστό πού ήταν και είναι ο πρέσβης μας αλλά και το εισιτήριο τής ανάπτυξης μας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Είναι μέγιστη ανάγκη ακόμη και σήμερα να συντονιστούν και να επαναπροσδιοριστούν οι τρεις βασικοί μοχλοί ανάπτυξης τής περιοχής μας και πού αφορούν τον μύθο, τον οίνο και την ιστορία με μια βασική όμως προϋπόθεση ότι δεν θα περισσεύει κανείς και όλες οι υγιείς δυνάμεις τού τόπου ενωμένες θα εργάζονται για το κοινό καλό .

Ο προεκλογικός κύκλος δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να εμποδίζει τις ευρύτερες μετεκλογικές συνεργασίες ακόμη κι εκείνων των δυνάμεων πού βρίσκονταν στην αντίπερα όχθη. Ετσι θα εξασφαλιστεί η όποια επιτυχία πού θα εγγυηθεί για το μέλλον με βάση την αξιοκρατία κι όχι τις φιλικές ,συγγενικές και κομματικές σχέσεις .

Ως λαός χρόνια τώρα γνωρίζουμε το τι μας χωρίζει, είναι πλέον καιρός να συνειδητοποιήσουμε και το τι μας ενώνει κι αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την άδολη αγάπη για τον τόπο μας αν πραγματικά θέλουμε να μην έχουμε μονάχα ένα ένδοξο παρελθόν ,αλλά κι ένα ελπιδοφόρο μέλλον κυρίως για τούς νέους ανθρώπους πού επιστρέφουν έχοντας στην φαρέτρα τους πτυχία, μεταπτυχιακά αλλά και μια νέα νοοτροπία πού προσπαθεί να βρει διέξοδο στις αδιέξοδες νοοτροπίες τού παρελθόντος.

Ιδού λοιπόν πεδίον λαμπρόν για όσους κι αυτή τη φορά διεκδικήσουν μια πόλη με ιστορία 3000 χρόνων. Καλή Επιτυχία.