Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θήβα: Κινητοποίηση αλληλεγγύης στο σπίτι οικογένειας που απειλείται με έξωση

Στην Θήβα, ο λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ορέστη και της Όλγας που τους παίρνουν το σπίτι και το απόγευμα της Τετάρτης (09/08) άνθρωποι όλων των ηλικιών, βρέθηκαν στο πλευρό τους.

Με παιδιά στους ώμους και τις αγκαλιές, νέοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πήγαν έξω από το σπίτι της οικογένειας που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο, για να το σώσουν όλοι μαζί.




 

«Πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας στην πόλη της Θήβας και την γύρω περιοχή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αλληλεγγύης.
Εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς και λαός της Θήβας στάθηκαν στο πλευρό του βιομηχανικού εργάτη, Ορέστη, της γυναίκας του Όλγας και των δύο ανήλικων παιδιών τους, που από την 1η Σεπτέμβρη κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Τη συγκλονιστική παρουσία των εργαζομένων και του λαού της Θήβας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης χαιρέτησε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Θήβας ο Γιώργος Καβάλος, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μεγαλειώδης συγκέντρωση που στέλνει ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ότι «πλειστηριασμό σπιτιού στην Θήβα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε». Επισήμανε ότι το μήνυμα αυτό της συγκέντρωσης θα πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και συνοικία προσδιορίζοντας ότι στη θέση της οικογένειας που σήμερα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, βρίσκονται ή θα βρεθούν χιλιάδες ακόμη οικογένειες τόσο στην περιοχή της Θήβας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

«Είναι ο πρώτος πλειστηριασμός που γίνεται στην πόλη μας και δυστυχώς θα ακολουθήσουν και δεκάδες άλλοι. Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε τώρα, μαζικά. Να περάσουμε το μήνυμα ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Όλοι μαζί στον αγώνα να σώσουμε τα σπίτια μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Καβάλος.

Επειδή τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, είναι πια στο χέρι της κάθε γειτονιάς να αντισταθεί και να παλέψει για το βιός των απλών, καθημερινών ανθρώπων.

Πηγή: rosa.gr