Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας σε δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο: Παραιτήσου τώρα, χωρίς όρους

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητά την παραίτηση Κωστούρου.

Mε αφορμή τα γεγονότα του Ναυπλίου και με τα όσα γνωστοποιήθηκαν για τις ενέργειες που φαίνεται να έπραξε ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Κωστούρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, έκανε την εξής δήλωση:

«Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας. Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο. Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις ».Κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο
Κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκαλέσει οι πράξεις του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, ο οποίος ομολόγησε πως επί μήνα πέταγε σκουπίδια στην αυλόπορτα του συνυποψήφιου του Δημήτρη Ορφανού.

Ενδεικτικά, κάνουν λόγο για «άνανδρη», «ποταπή» πράξη και κατακρίνουν την ενέργεια του δημάρχου να εναποθέτει σκουπίδια στην οικία του Δημήτρη Ορφανού. Ενδεικτικά, χρήστες των social media αναφέρουν σκωπτικά:

-«Τραβάμε καζανάκι στο παρελθόν, προχωράμε μπροστά”… Δαγκωτό!»

– «Τώρα στ΄ αλήθεια ο Κωστούρος θα κατέβει στις εκλογές και θα διεκδικήσει να είναι και πάλι δήμαρχος στο Ναύπλιο; Με τι σύνθημα; “Καθαρή πόλη”;»

-«Άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023. Αναπόφευκτα ο πήχης των προσδοκιών έχει ανέβει πολυ ψηλά εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των υποψηφίων».

-«Ο “πολιτισμένος” δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, πετούσε απορρίματα που περιείχαν ακόμα και περιττώματα στην εξώπορτα του αντιπάλου του και υποψηφίου δημάρχου, Δημήτρη Ορφανού. Γιατί άκουσον άκουσον δεν άντεξε την τοξική συμπεριφορά του. Όμως, αντί να εξαφανιστεί από την τοπική αυτοδιοίκηση αυτός μας είπε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Αναζητείται λίγη τσίπα.Στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει πολλή βρωμιά και κυριολεκτικά και μεταφορικά..».

Επίσης, στηλιτεύεται ότι δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

Δημήτρης Ορφανός: Έλαβα απειλητικά μηνύματα – Κωστούρος: Αδικαιολόγητη ενέργεια

Ο Δημήτρης Ορφανός μίλησε στο newsbomb.gr για τις επαναλαμβανόμενες πρωτοφανείς, αδιανόητες, παράλογες, αήθεις και προσβλητικές ενέργειες που προέβη ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ενταντίον του – Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κωστούρος μίλησε στο Newsbomb.gr για την «τοξική» αντιπαράθεση που τον οδήγησε να κινηθεί εναντίον του συνυποψήφιου τους στις προσεχείς εκλογές

Δίχως όρια η μάχη για την διεκδίκηση του Δήμου Ναυπλιέων με τον νυν δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο να πηγαίνει σχεδόν κάθε βράδυ έξω από το σπίτι του υποψηφίου αντιπάλου του, Δημήτρη Ορφανού και να πετά σακούλες με σκουπίδια, περιττώματα μέχρι και απειλητικά σημειώματα.

Ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου περιγράφει στο Newsbomb.gr τα όσα βίωνε τους τελευταίους δυο μήνες με αφορμή την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο από τον νυν δήμαρχο και αντίπαλό του, κ. Δημήτρη Κωστούρο.

«Έχουν γίνει πολλά, έχω απευθυνθεί στην ελληνική δικαιοσύνη, την Δευτέρα δικάζονται κάποια ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του για όσα αισχρά έκανε εις βάρος μου», είπε αρχικά ο κ. Ορφανός στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τον κύριο Ορφανό, ο νυν δήμαρχος έχει «πιαστεί» από κάμερες ασφάλειας να αφήνει σακούλες με σκουπίδια και περιττώματα στην εξώπορτα του πολιτικού του αντιπάλου αρκετές φορές.

«Η ιστορία αυτή ξεκίνησε πριν από δύο μήνες καθώς παρατηρούσα στην είσοδο της εξοχικής μου κατοικίας πολλά σκουπίδια τοποθετημένα σε τσάντες. Στα μέσα Ιουλίου έλαβα δύο απειλητικά σημειώματα παράλληλα με τα σκουπίδια, το πρώτο έγραφε “ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ» και το δεύτερο “ΘΑ ΣΕ ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ”. Την μεθεπόμενη μέρα βρέθηκε ένα γκαζάκι με ένα μπουκαλάκι με βενζίνη. Τότε αποφάσισα να τοποθετήσω μία κάμερα προκειμένου να δω ποιος είναι αυτός που κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά», είπε.

Και πρόσθεσε: «Στις 18 Ιουλίου, αφού είχα τοποθετήσει την κάμερα σε κρυφό σημείο και εντός της ιδιοκτησίας μου ότι είναι ένα γνώριμο αυτοκίνητο (Toyota RAV) το οποίο οδηγείται αποκλειστικά από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και ανήκει στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστικό την απουσία του πίσω προφυλακτήρα. Ωστόσο για να είμαι πιο σίγουρος τοποθέτησα και δεύτερη κάμερα για να ταυτοποιήσω το πρόσωπο του και τον αριθμό κυκλοφορίας. Αυτό ταυτοποιείται περίτρανα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν ο δήμαρχος. Με συγκλόνισε όλο αυτό, έκανα αρκετή υπομονή».

«Πετούσε στο σπίτι μου περιττώματα σκύλων σε μεγάλη ποσότητα, αποφάγια, φρούτα σάπια, συσκευασία με μέλι, γλάστρες, μουχλιασμένα ψωμιά. Είναι ψευδές αυτό που λέει ο δήμαρχος ότι το περιστατικό έγινε μία φορά, είναι τουλάχιστον 22 φορές καταγεγραμμένο. Έχουμε έναν δήμαρχο με αυτό το ήθος», περιέγραψε.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου την Παρασκευή και κατέθεσε το σχετικό βίντεο που δείχνει καρέ – καρέ τις πράξεις του δημάρχου. Ζήτησε μάλιστα να ενεργοποιηθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δημήτρη Κωστούρου. «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κύριο Κωστούρο, δεν έχω λάβει κάποια συγνώμη. Έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα από την Παρασκευή, την Δευτέρα στις 10:00 δικάζεται η υπόθεση», είπε.

Δήμαρχος Ναυπλίου στο Newsbomb.gr: «Υπάρχει μεγάλη τοξικότητα για προσωπικά θέματα»
Η παραδοχή της πρωτοφανούς πράξης έγινε από τον ίδιο τον κ. Κωστούρο το πρωί του Σαββάτου, ο οποίος υποστήριξε πως επηρεάστηκε αρνητικά από την «τοξική» αντιπαράθεση.

«Η ενέργεια μου αυτή ήταν λανθασμένη και αδικαιολόγητη, υπάρχει μία μεγάλη τοξικότητα για προσωπικά θέματα που σχετίζονται με την τιμή και την υπόληψη μου», ανέφερε αρχικά ο κ. Κωστούρος.

Όσον αφορά για το πώς θα κινηθεί στο μέλλον του ανέφερε: «Η ομολογία μου και η παραδοχή είναι μία κίνηση, ο κύριος Ορφανός μου έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα».

Τέλος, ο κ. Κωστούρος αναφέρει ότι ο κύριος Ορφανός ψεύδεται σχετικά με τα αντικείμενα που τοποθετήθηκαν στην κατοικία του: «Τοποθέτησα απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανου, οι ισχυρισμοί του για τοποθέτηση από γκαζάκια δεν ισχύουν, ήταν μία κίνηση αγανάκτησης».

Η ανάρτηση του νυν δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κωστούρου
Νωρίτερα σήμερα ο Δημήτρης Κωστούρος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook παραδέχθηκε ότι πέταξε απορρίμματα στην εξοχική κατοικία του κύριου Ορφανού: «Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου. Δεν απάντησα , δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη, όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα , να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού. Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!».

Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι καταιγιστικές στον ιστορικό δήμο της χώρας που φαίνεται πως επιστρέφει δεκαετίες πίσω, με ενέργειες που είναι προσβλητικές για τη Δημοκρατία και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Πλέον, οι πράξεις «μιλούν» από μόνες τους.