Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου στο οποίο κλείδωσαν μετανάστες στο τρέιλερ αφού πρώτα τους «συνέλαβαν» στον Έβρο

Video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει πολίτες να έχουν προχωρήσει στην «σύλληψη» μεταναστών και στην συνέχεια να τους κλειδώνουν σε τρέιλερ αυτοκινήτου στην Αλεξανδρούπολη την ώρα που το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και ο ιδιοκτήτης του οχήματος εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα στο τρέιλερ κρατούνταν 13 μετανάστες. 

Εκτός από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου έχουν συλληφθεί δύο ακόμα άτομα τα οποία φέρονται να τον βοήθησαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.

newsbeast.gr